BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.446,26
HABER /  SPOR

Arjantin'de şok olimpiyat protestosu

2020 olimpiyatlarının yapılacağı kentin seçilmesine saatler kala, otelin dışında protesto gösterisi yapıldı.

Abone ol

İNTERNET HABER - İstanbul'un aday olduğu 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin seçilmesine saatler kala, Arjantinli bir grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine Buenos Aires Hilton Hotel'in önünde gösteri yaptı.

Devrimci Barikat Oluşumu tarafından düzenlenen eylemde, Türkiye'nin Suriye politikası ve Gezi olaylarında Türk polisinin aldığı tutum protesto edildi.

DHA'ya konuşan Devrimci Barikat Oluşumu Sözcüsü Juan Marino, "Türkiye olimpiyatlara aday olacağına önce gezi olayları sırasında öldürülen 5 kişinin katilini yargılasın" diye konuştu.

ERMENİLER DE EYLEM YAPTI

Buenos Aires Ermeni Gençlik Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine eylem yaptılar.

500 kişilik bir grup, 2020 Olimpiyat seçimlerinin yapıldığı Hilton Oteli'nin önünde toplandı. Atatürk ve Erdoğan'ın resimlerinin bulunduğu ve üzerinde "Dünün soykırımcıları bugünün inkarcıları-Soykırımcı Türk devleti" yazılı bir pankart taşıyan göstericilere daha sonra Devrimci Barikat Oluşumu da katıldı. Gösteride Hrant Dink'in yanında, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İhsan Korkmaz ve Medeni Yıldırım'ın resimleri taşındı.

Yağmur altında bir süre gösterilerine devam eden topluluğun "Erdoğan dışarı", "1.500.001. soykırım kurbanı Hrant Dink", Soykırımcı Türk devleti 1.500.000 Ermeniyi katletti. Adalet istiyoruz" yazılı pankartları da taşıdığı görüldü.