BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,94
HABER /  DÜNYA

Gazetecinin evini basmak istediler

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gerçekleştirilen silah kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan 15 kişinin yakınları, görevi gereği olayı haber yap...

Abone ol

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gerçekleştirilen silah kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan 15 kişinin yakınları, görevi gereği olayı haber yapan İHA Muhabiri Ali Rıza Önses’in evine baskın girişiminde bulundu. Gazeteciye tehditler savuran 150-200 kişilik grup, polise haber verildiğini öğrenince bölgeden kaçtı.
Beyşehir’de polisin gerçekleştirdiği silah kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 17 kişiden 15’i, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 15 isme verilen tutuklama kararının ardından Beyşehir Adliyesi önünde bekleyen grup, çok sayıda araçlarla konvoy oluşturarak Beyşehir Devlet Hastanesi önüne geldi. Burada, “Üzümlü seninle gurur duyuyor” diyerek slogan attıktan sonra polise ‘yuh’ çeken grubun oluşturduğu konvoy, cezaevi önüne kadar devam etti.
15 ismin cezaevine konulmasının ardından gece saatlerinde İHA Beyşehir Muhabiri Ali Rıza Önses’in evinin önüne araç konvoyuyla giden 150-200 kişilik grup, binanın önünde beklemeye başladı. Gazeteciye aşağıya inmesi çağrısında bulunan grup tehditler savurup, kapalı olan dış kapıyı da zorlayarak binaya girmeye çalıştı. Komşular ve çevredeki vatandaşların balkonlara çıkarak gruba tepki göstermesi ve polisin çağrıldığını öğrenmeleri üzerine araçlar kornalar çalarak bölgeden ayrıldı.

"-BU BURADA KLAMAYACAK- DEDİLER"
İhbar üzerine adrese bir polis ekibi sevk edilirken, Gazeteci Önses sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek silah kaçakçılığına yönelik basında yer alan haberlerden kaynaklı tehdit edildiğini belirtip evine baskına gelen gruptan şikayetçi oldu. Kendisinin ve ailesinin can güvenliğinden endişe duyduğunu ifade ederek koruma talebinde bulunan Önses, “Yaklaşık 12 yıldır gazetecilik yapmaktayım. Gece evde olduğum sırada 150-200 kişilik bir grup araçlarla evimin önüne birikti. Birbirleri arasında Ali Rıza’nın evi burası mı’ diye konuşuyorlardı. ’Evde olduğunu biliyoruz’ diyerek bağıran şahısları duydum. Apartmanın kapalı olan demir kapısına vurmaya başladılar. Ancak kapı kilitli olduğu için daire katıma gelen olmadı. Polisi aradım ama ekip geldiğinde ayrılmışlardı. Şahıslar bağırarak ‘bu burada kalmayacak’ şekilde beni tehdit ettiler. Komşularımın tepkisi üzerine evimin önünden ayrıldılar. Ben de kendimi göstermeyecek şekilde biraz kendi kameramla görüntülerini almaya çalıştım” dedi.
Önses, gruptakilerin kimliklerinin tespit edilmesi talebinde bulunurken, kendi çektiği görüntüleri de polise teslim etti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis çevre sakinlerinin ifadesine başvurdu.
(İHA)