BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.508,39
HABER /  POLİTİKA

Baykala mendil açacak

Başbakan Erdoğan, ''Şimdi yalanın fiyatı düştü, şimdi yalan 1 YTL'' dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şimdi bildiğiniz gibi mazotçular türedi. Yalanın fiyatı düştü, şimdi yalan 1 YTL'' dedi.

Erdoğan, partisinin Kazlıçeşme'de düzenlediği mitinge ''Aziz İstanbul, Aziz İstanbullular, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum'' diyerek başladı. İnce uzun siyaset yoluna, hizmet ve aşk yolculuğuna İstanbul'dan başladıklarını ifade eden Erdoğan, bu kente bir gün olsun sırtlarını dönmediklerini söyledi.


Başbakan Erdoğan, ''Bu muhteşem meydanda yüreklerini birleştiren 1 milyonu aşkın insan sadece İstanbul için, sadece kendisi için değil, Türkiye için buradadır''dedi.

Şimdi yalan 1 YTL

Erdoğan, ''Şimdi bildiğiniz gibi mazotçular türedi. Yalanın fiyatı düştü, şimdi yalan 1 YTL'' dedi. Başbakan'ın bu ifadelerine mitinge katılanların ''yuh'' diyerek karşılık vermeleri üzerine Erdoğan, ''AK Parti'nin yuhu Baykal'ın yuhuna benzemez. AK Parti demokratik sandıkta onu ortaya koyar ve Baykal'ı sandığa gömer, budur'' diye konuştu.

Erdoğan, mitinge katılanların ''Vur vur inlesin, Baykal dinlesin'' şeklindeki sloganları üzerine de vurmanın iki türü olduğunu dile getirerek, ''Bir, kavgacı ruhların vurması, bu işi başaran Bahçeli'dir. Bir de kriz tüccarları vardır, kriz tüccarı da Baykal'dır. AK Parti'nin vurması sandıktadır, oyları ile demokratik olarak ortaya koyar. Bizim farkımız da budur'' şeklinde konuştu.

Baykal'ı şehit sayısı ile vurdu

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal'ın katıldığı TV programının bandını izlediğini dile getirerek "Öyle ağlıyor, öyle ağlıyor. Acıdım. Yani şu verdiğin mal beyanını bilmesem... Öyle acıdım ki, ben diyorum Sayın Baykal, gel sana Yeni Cami önünde bir mendil açalım da bu işi halledelim" dedi.

Erdoğan, Baykal'ın programda 35 yılda taksitle bir tane ev aldığını ve orada yaşadığını söylediğini belirterek, "Ancak şimdi Angora evlerinden bir tane villa almış. 'Onu kıskandılar' diyor. Sayın Baykal geç o işi. Önce şu mal beyanını açıkla. İş Bankası'ndaki senetlerini açıkla. Eşinin bütün mal varlığını ortaya koy. Dürüst ol. Bu millet o zaman sana, bak bakalım nerede karnenin notunu veriyor. Gör" dedi.

Bazı medya patronlarının CHP'ye çanak tuttuğunu da dile getiren Erdoğan, "Çünkü bizimle hortumlar kesik. Onun için 'ne yapalım ki' diyorlar. İş dünyası bakıyorsun bir araya gelmiş. Diyorlar ki, 'Biz oyumuzu CHP'ye vereceğiz. Ama iktidar olmasını istemiyoruz hiç.' İktidara kimin gelmesini istiyorsunuz? 'İktidarda AK Parti'nin olmasını istiyoruz' diyorlar. Yani bu ne lahana turşusu, bu ne perhiz anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Bahçeli'ye sert eleştiri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında bazı haddini bilmez tipler bulunduğunu ve bunların terör estirdiğini söyleyen Erdoğan,"Bursa'da şirketler tarafından megaboard afişler asılıyor. 1. bölge milletvekili adayı, yanındaki o dediğim kendini bilmez tiplerle ellerinde beyzbol sopalarıyla geliyorlar. O afişleri oraya asan 2 delikanlıyı öldürünceye kadar dövüyorlar. Bir tanesi yoğun bakımda yatıyor, biri normal odada yatıyor. İnsaf... Biz seni, zaten 12 Eylül'den önce sizin anlayışınızı biliriz, tanırız. Bu ülkeyi nerelere götürmek istediğinizi biliriz. Dolayısıyla gelip, bu noktada bize milliyetçiliğin tanımını yapma" dedi.

Mitingde yer alan, "Bahçeli'nin ipiyle kuyuya inilmez", "Onlar ip atlatıyor, sen çağ atlatıyorsun", "Şimdi siz sayabildiniz mi, kaç kişiyiz?", "Kör muhalefet gel de miting gör" yazılı pankartlar ile "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin", "Deniz Baykal baksana, kaç kişiyiz saysana" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.