BIST 10.655
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.525,13
HABER /  POLİTİKA

Baykala İstanbulda protesto

Baykal, 3. köprüyle ilgili olarak önce Erdoğan'a ardından da Topbaş'a çattı. İşsizlerin hedefinde ise Baykal vardı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapılması planlanan 3’üncü köprü ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın birbirleriyle çelişen sözleri olduğunu söyledi.

CHP Lideri Deniz Baykal Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Yönetmen Halit Refiğ’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, partisinin Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay’ın kardeşinin gözaltına alınmasıyla ilgili “Yargı ne gerekiyorsa onu yapacak. Tek temennimiz adaletin düzgün ve doğru işlemesidir. Yargı gerekeni yapacaktırö dedi. Deniz Baykal ile birlikte gezilerine eşlik eden CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Başbakan’ın yapılması planlanan 3’üncü köprüyle ilgili söylediği “Ortada plan veya proje yok“ sözleriyle ilgili çantasından bir belge çıkararak “İşte bu Kuzey Marmara Otoyolu Ayazağı-Çavuşbaşı arası Koridor Planı’nın onayıdır, imzalıdır, mühürlüdür“ dedi.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER BAYKAL'I PROTESTO ETTİ

CHP Lideri Deniz Baykal Memorial Hastanesi’nde bir süredir tedavisi devam eden Yönetmen Halit Refiğ’i ziyaret ederek Sarıyer ve Beşiktaş Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Deniz Baykal’a İstanbul milletvekillerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de eşlik etti. Sarıyer Belediyesi’ne ziyareti sırasında başkanlık binasına yüz metre kala işten çıkarılan taşeron firma çalışanları Deniz Baykal’ı protesto etti.

Başkanlığı CHP’nin kazanmasının ardından Ak Parti Kadrolarının tasfiye edildiğini savunan işçiler 110 kişinin işten çıkartıldığını, yüzlerce kişinin de sırada olduğunu iddia etti. Daha sonra belediye binası bahçesinde kendisini bekleyen CHP’lilerin arasından geçen Deniz Baykal, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret etti. Deniz Baykal’a Sarıyerspor Kulübü’nün formasını hediye eden Şükrü Genç yerel seçimlerin ardından başına geçtiği Sarıyer Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. Sarıyer Belediyesi’nin daha önceki Ak Parti yönetiminden kalan çok büyük borcu olduğunu ve belediyenin birincil planının bu borcu kapatmak olduğunu belirten Şükrü Genç “Önceki dönemdeki parti gereksiz harcamaları ile belediyeyi büyük borca sokmuştur. Öğrencilere, yaşlılara ve yoksul ailelere yapılan yardımları araştırdık. Yardımların çoğunluğunun hayali olduğunu, sadece kağıt üzerinde gözüktüğü gördük. Tekrardan bir düzenleme yaptık“ dedi. Şükrü Genç işten çıkarılanlar için yöneltilen soruya “ Onlar belediyenin kadrolu çalışanları değil bizim sözleşmesini feshettiğimiz taşeron firma çalışanlarıdır. Bizimle alakası yoktur“ diye cevaplarken Deniz Baykal ise “Türkiye büyük bir ekonomik krizin içinden geçmektedir. Kimse kimseyi işten çıkarmak istemez. Ancak maalesef kriz nedeniyle 1 milyondan fazla insanımız işsiz kalmıştır“ diye konuştu.

KÖPRÜNÜN ONAYLI PROJESİNİ GÖSTERDİ

Deniz Baykal’a yöneltilen bir diğer soru ise yapılması planlanan 3’üncü köprü ile ilgiliydi. Deniz Baykal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın birbirleriyle çelişen sözleri olduğunu söyledi.

İl Başkanı Gürsel Tekin ise köprünün ihalesinin yapılabilmesi için en az 6 ay önceden plan ve projesinin hazırlanması gerektiğini belirterek “Bu sokakta gezen herkes bilir“ dediği sırada söze giren Deniz Baykal “O zaman sen şimdi diyorsun ki bunun planı projesi hazır. İmzalar atıldı. Güzergah belirlendi. O zaman sen bana 5 dakika bekle ben sana projeyi gösteririm diyorsun“ sözleri üzerine Gürsel Tekin yanında getirdiği çantasından 3’üncü köprü projesinin imzalı onaylanmış bölümünü basın mensupları ile paylaştı. Belgenin ilk onayının 15 Temmuz, son onayının ise 17 Temmuz 2009 tarihinde Otoyolları Dairesi Başkanı Kamil Peker tarafından imzalanmış olduğu görüldü. Belgeyi basın mensupları gösteren Gürsel Tekin, yöneticilere saygı duyduğunu ancak Tayyip Erdoğan’ın “ Malum partinin il başkanı yalan konuşuyorö sözünü hatırlatarak “İşte size yalan konuştuğum belge. Hepiniz kağıt üzerinde devletin yetkili organlarının imzalarını görüyorsunuz“ diye konuştu.

Sarıyer Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin ardından Deniz Baykal heyeti ile birlikte Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı ziyaret etti. İsmail Ünal, partisinin başkanına İranlı Ressam Fiorans Ahmet imzalı Atatürk posterinin bulunduğu yağlı boya tablosunu hediye etti.