BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Baykala hodri ekran

Sarıgül Baykal'ın 1 Mayıs politikasını yerden yere vurdu. Baykal'ı canlı yayına çağırdı. Vizyonsuzlukla suçladı.

Abone ol

Mustafa Sarıgül Baykal'a hodri meydan dedi. Kurultayı eleştiren Sarıgül, CHP liderinin muhaliflere "gidin parti kurun" çağrısına Sarıgül, "CHP senin ve yandaşlarının tapulu malı değildir" sözleriyle tepki gösterdi.

Şişli'de Cem Boyner'i düşünen Baykal'a "gücün yetiyorsa çık karşıma" diyerek meydan okudu. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP kurultayını SKY Türk'te yayınlanan Perspektif programında değerlendirdi. Gazeteci Ömer Faruk Çağlar'ın sorularını yanıtladı. İşte Sarıgül'ün sözleri:

KENDİ ÇALDI SAZ ARKADAŞLARI OYNADI

Kendisinin çalıp kendisinin oynadığı bir senaryo izledik. Kendisi çaldı ve saz arkadaşları oynadı. CHP'de ömür boyu koltuk sahibi olabilir ama hiçbir zaman Başbakan olamaz. Yasal bir zorunluluk olmasa vallahi de billahide kurultay yapmaz.. Kendini ömür boyu seçtirir, çünkü kurultaylardan korkuyor.

780 ilçeden kendisini desteklemmeyenleri görevden alıyor. Yerine yeni üyeler yapılıp delege seçtiriyor. Onlar için yeni üyelerin sosyal demokrat olması önemli değil.

ZARAR GÖRMEYEN HOLDİNGİN PATRONU

10. kez seçilmesi faşizm ile yönetilen ülkelerde normal. Koltuğunu korumak için demokrasi dışı yollara başvuruyor. Kurultayda üç saat konuşuyor. Kamuoyuna verdiği akılda kalan bir mesajı var mı?

Kurultayda demokrasi, umut, halk yoktu. Ecevit, Özal, Demirel Erdodoğan Başbakan oldu. Ama Baykal'ın ortada. Vizyon ve ufuk yok. Hiçbir ülke meselesini konuşmadığı gibi büyük projeleri kamuoyuyla paylaşamıyor.

Saat 06.00'da kalkar sporunu yapar. Hiç zarar görmeyen holdingin patronu. İşçilerin SSK ödemesini yapmıyor, çek senet derdi yok, sırtında ter akıtmıyor. Genel merkezde bir kaç saat oturup vakit geçiriyor.

1 MAYIS'TA NEREDEYDİ?

1 Mayıs'ta Baykal neredeydi? Baykal Ankara'da niye oturdu? Baykal o kadar yersiz konuşuyor ki inandırıcı olmuyor. Niye meydanlara gelmiyor. O görüntüler dünya televizyonlarında yayınlandığı zaman kim kaybetti? Niçin Baykal popülist politika yaptı? "İşçi de bizim polis de bizim" demedi.

TAPULU MALI MI?

"Gidin partinizi kurun" demek ufkunun ne kadar dar olduğunu gösteriyor. Koltuğa nasıl 404'le yapıştığı gösteriyor. Kimin evinden kimi kovuyorsun. CHP'yi değil seni beğenmiyoruz. CHP senin ve yandaşlarının tapulu malı mı? Orası cam binada oturup gününü gün etme yeri değil.

Kim Baykal'ı eleştirse dışarıda buluyor. Kuzey Kore'de görülen bir yönetim anlayışıdır. Bir gün gelecek halk o koltuktan onu indirecek.

DELİKANLIYSA CANLI YAYINA ÇIKAR

Delikanlıca söyle bakalım: 4. defa gireceğin yerel seçimlerde yenilirsen şereflice istifa edecek misin? Baykal kendi muhabirleriyle "al gülüm ver gülüm" yapıyor Delikanlıysa canlı yayına çıkar. Toplum Baykal'ı dinlemekten yoruldu. O koltuktan onu alacağım. Lafı eveleme geveleme.

ÇÖMEZLERİNİ GÖNDERME

Erdoğan "Diyarbakır'ı istiyorum" diyor, Baykal da "Şişli'yi istiyorum" diyor. Cem Boyner'i bırak gücün yetiyorsa kendin gel. Çömezlerini gönderme.

Abdüllatif Şener'le hiç bir ilişkim yok.. Sarıgül sosyal demokrat bir çizgiden gelmektedir. Sarıgül ben demez bir der.

Benimle değil AK Parti ile uğraşsın diyen Baykal'a seleniyorum: Erdoğan'ı Başbakan yapan sensin. 4 genel ve 3 yerel seçim geçirdin. Başbakan olamadın..