BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Baykal ve Bahçeli yalanlandı

İki isim de ısrarla "Köşk'te iç siyaset konuşulmadı" dedi. Ancak Gül'den bugün yalanlama gibi açıklama geldi. İşte konuşulanlar...

Abone ol

Bu hafta muhalefet liderleri Köşk'te kabul edildi. Orada yenen yemekten içilen çaya kadar her şey öğrenilmişti de, konuşulanlar bir türlü öğrenilememişti. Baykal ve Bahçeli ısrarla "iç siyasetten konuşmadık" dediler. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı yazılı bir açıklamayla onları yalanladı.

İÇ SİYASET KONUŞULDU

Açıklamada Gül ve muhalefet liderlerinin başta güvenlik ve terörizmle bağlantılı konular olmak üzere, Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış ekonomik ve siyasi gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

DEMOKRASİ İÇİN SÜREÇ DEVAM ETMELİ

Gül'ün görüşmelerde, yakın bölge ve dünyada meydana gelen gelişmelerin Türkiye için fırsatlar ve riskler yarattığı tespitinde bulunarak, demokrasinin güçlendirilmesi sürecinin devamına ve mevcut siyasi-ekonomik istikrarın korunup pekiştirilmesine herkesin özen göstermesinde yarar gördüğünü vurguladığı belirtildi.

KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada,şöyle denildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız bu vesileyle, yakın bölgemizde ve dünyada meydana gelmekte olan gelişmelerin ülkemiz için fırsatlar ve riskler yarattığı tespitinde bulunmuşlar, dolayısıyla kritik ve belirleyici bir süreçten geçilmekte olduğuna dikkat çekmişlerdir.

İSTİKRAR ÖNEMLİ

Sözkonusu gelişmelerin olası sonuçları gözönüne alındığında, böyle bir dönemde Türkiye'nin daha da güçlü kılınmasına olan ihtiyacın ortaya çıktığına işaret eden Sayın Cumhurbaşkanımız, bu noktanın ülkemizin geleceği ve bölgelerimizin istikrarı bakımından hayati önem taşıdığı değerlendirmesini yapmışlardır.

MEVCUT SİYASİ EKONOMİK YAPI KORUNMALI

Sayın Cumhurbaşkanımız, bu çerçevede demokrasimizin güçlendirilmesi sürecinin devamına ve ülkemizde mevcut siyasi-ekonomik istikrarın korunup pekiştirilmesine hepimizce özen gösterilmesinde yarar gördüklerini vurgulamışlardır.''

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı görüşmeleri faydalı bulduğu ve bu doğrultuda önümüzdeki günlerde temaslarına devam edeceği belirtildi.