BIST 10.262
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.402,82
HABER /  POLİTİKA

Baykal koltuğu bırakacak mı?

Baykal, Uğur Dündar'ın konuğu oldu. CHP liderine, seçimde başarısız olursanız başkanlığı bırakır mısınız diye soruldu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milletvekili Genel Seçimi sonrasında başbakan olması halinde ilk iş olarak mal varlığını güvenilir bir kayyuma emanet edeceğini belirterek, ''Mal varlığımla ilgili hiçbir özel tasarrufta bulunmayacağımı ilan edeceğim'' dedi.

Baykal, CHP'nin belirli bir oy oranının altında kalması halinde genel başkanlıktan ayrılmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruya ''Hayır'' yanıtını verdi.

Baykal, CNN Türk televizyonunda yayınlanan ''Seçim Arenası'' programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

İşte Baykal'ın verdiği cevapların satırbaşları

* Ben başbakan olursam yapacağım ilk iş mal varlığımı güvenilir bir kayyuma emanet edeceğim. Kamusal denetime açacağım. Kendi özel mal varlığımla ilgili hiçbir özel tasarrufta bulunma hakkımı kullanmayacağımı ilan edeceğim.

ASKER SINIRIN GÜNEYİNDE OLMALIYDI

* Türkiye'nin, ''tamamen savunma amacına yönelik'' olarak eğer biz 40 bin askerimizi sınırımızın hemen güneyine yerleştirmiş olsaydık ne Türk askerine çuval giydirilirdi, ne Kerkük'teki bu tertipler yapılabilirdi, ne de Barzani'yle Talabani Diyarbakır edebiyatı yapabilirlerdi.

AYDIN OLMAK ASKERE DUDAK BÜKMEK DEĞİLDİR

* ''Türkiye'de aydın olmanın bir vasfı askere dudak bükmek olarak anlaşılıyor. Şunu herkes bilmelidir ki bu coğrafyada silahlı kuvvetler Türkiye'nin güvencesidir''

AK PARTİ'YLE KOLALİSYON YAPMAM DEMEM

''Parlamento'da asla koalisyon yapmayacağım diyebileceğiniz bir parti var mı? ''Gelecek gelişmeler nasıl olur, bugün AKP dediğimiz parti nasıl devam eder, ayrışmalar olur mu, yeni yapılanmalar çıkar mı? Bütün bu olasılıkları dikkate alarak, peşin fikirle AKP'yi dahi ekarte etmek istemiyorum.

GENÇ PARTİ'YE SEMPATİ DUYUYORUM

* Genç Parti'ye oy verme eğiliminde olan kişilerin, memleketini seven, dürüst, namuslu, AK Parti icraatlarına tepkili seçmenler olduğunu gördüğünü ve onlara karşı sempati duyduğunu söyledi