BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  POLİTİKA

Baykal iktidar olursa intihar edecek

CHP'li muhaliflerden gövde gösterisi. Baykal'ı topa tutan Mehmet Moğultay iddialı bir konuşma yaptı.

Abone ol

Eski CHP'li bakanlardan Mehmet Moğultay, "Baykal iktidar olsun, intihar etmezsem namerdim." dedi.

CHP'li muhalifler Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir araya gelerek gövde gösterisinde bulundu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı toplantıda Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Gürbüz Çapan gibi bir dönem CHP'de etkili olmuş isimler yer aldı.

Toplantının en dikkat çekici konuşmasını ise eski Adalet bakanlarından Mehmet Moğultay yaptı. CHP'nin yapay propagandalarla oy toplamaya çalıştığını söyleyen Moğultay, "Bugün ülkeyle ilgili tek projeleri var mı? Öyle şeriat geliyor safsatalarıyla Meclis'e girilmez." dedi.

Alkış ve tezahüratlar arasında kürsüye çıkan Mehmet Moğultay, CHP ve Deniz Baykal'a yüklendi.çBirleşme, bütünleşme safsataları ile Meclis'e girilemeyeceğini ifade eden Moğultay, CHP'nin temmuzdaki seçimlerde en fazla 90 milletvekili çıkaracağını savundu.

Moğultay şöyle devam etti: "Öyle 'şeriat geliyor' safsataları ile Meclis'e girilmez. Bu bir safsatadır. Baykal'ın amacı ülkeyi yönetmek falan değil. Sorumluluk almaktan kaçar. Soruyorum: CHP'nin ülkeyle ilgili bir tek projesi var mı? Baykal her seferinde erken seçim ister ve yenilir. Şimdi de yaptığı sayılı icraatlardan biri erken seçim istemek oldu; çünkü yenilgiye doymuyor."

İktidar olmak için 276 milletvekili çıkarmak gerektiğini hatırlatan Moğultay, "CHP bugün demokratik olmayan, halka bütünleşmeyen, faşizmden medet uman bir anlayış içerisinde. CHP bütün yalan dolanlarla iktidar olacağını söylüyor. Baykal iktidar olsun, darağacı kurup intihar etmezsem namerdim." diye konuştu.

DSP ile yapılan güç birliğinin de başarı getirmeyeceğini iddia eden Moğultay, "Bülent Ecevit'in sağlığında bile yüzde 1 oy alamamış parti ile birleşme mi başarı getirecek?" diye sordu. Moğultay, CHP örgütlerinin istemesi durumunda milletvekilliğine aday olacağını da açıkladı.

Melik Duvaklı-Zaman