BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  POLİTİKA

Baykal Ergenekon kuyrukçusu

DTP lideri Türk'ün de gündeminde Ergenekon vardı. Türk, CHP'nin Ergenekon politikasının altında birşeyler olduğundan kuşkulu.

Abone ol

DTP Grup toplantısında konuşan Genel Başkan Ahmet Türk, Ergenekon örgütünün bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Ergenekon'un demokratik sistemi sonlandırmaya yönelik bir çaba içinde olduğunu, TBMM'nin 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimde bulunduğunu dile getiren Ahmet Türk, Ergenekon'un iktidarı hedef olan ve demokratik siyaseti bitirmek isteyen bir çaba içinde olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda birilerinin Ergenekon soruşturmasını sulandırma çabası içine girdiğini vurgulayan Ahmet Türk, işi sulandırmaya çalışan, Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yapan kesimlerin ve siyasetçiler olduğunu söyledi.

Siyasilerin, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesini korumaya yemin ettiğini hatırlatan Ahmet Türk, buna rağmen Ergenekon'un kuyrukçuluğuna soyunan siyasetçilerin bulunduğunu söyledi.

Gözaltına alınan bir emekli generalin, bir CHP milletvekilini arayarak telefonla bilgi verdiğini hatırlatan Ahmet Türk, bu süreçte CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tavrına da dikkat çekti.

BAYKAL, KRİTİK KONULARDA TARTIŞMAK İSTEMEYEN VE KAÇAN BİR YAPIYA SAHİP

Baykal ile 4 yıl aynı partide siyaset yaptıklarını, Baykal'ın kritik konularda sürekli olarak tartışmak istemeyen ve kaçan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Ahmet Türk, "Ama bugün Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yapıyor. O zaman halkımız şunu söylüyor; Acaba arada bir ilişki mi var ? Haklı olarak soruyor bunu. Demokratik sistemi ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem gerçekleştiriliyor ve gerçekten bunu boşa çıkarmaya yönelik bir arayışın içinde olduğu söyleniyor" şeklinde konuştu.

CHP - ERGENEKON POLİTİKASI ALTINDA BİRŞEYLER VAR

Hrant Dink cinayeti azmettiricisi olarak gözaltına alınan Yasin Hayal'in mahkemeye sevkedilirken "Yaşasın Muhsin Yazıcıoğlu, yaşasın Alperen Ocakları' şeklinde slogan attığını belirten Ahmet Türk, "Acaba sevgisini mi gösteriyordu, yoksa bir mesaj mı vermeye çalıştı. Bununla 'bize sahip çıkın' mesajı veriyordu" dedi. Ahmet Türk, CHP'nin Ergenekon konusundaki politikasının altında da birşeyler olduğuna inandığını söyledi.

TÜRKİYE ÇETELERDEN ARINDIRILMALI

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'nin çetelerden arındırılmasının önemine işaret ederek, Ergenekon zanlılarının ne kadar ceza alacaklarının çok da önemli olmadığını kaydetti. Türkiye'de binlerce faili meçhul cinayetin işlendiğini, Türk ve Kürt halklarının bu yolla birbirine düşman hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Ahmet Türk, "Bizim temennimiz bunların kirli çamlaşırlarının ortaya çıkarılmasıdır. Türk halkının da, Kürt halkının da çektiğini acıların anlaşılmasıdır" şeklinde konuştu.