BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal aday değil hain arıyor!

CHP'de ortalık toz-duman. Deniz Baykal dönecek mi? Yoksa yeni aday mı çıkacak? Kulislerde çok ilginç yorumlar var...

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP lideri Deniz Baykal’ın sürpriz istifasının ardından yaptığı son açıklamalarda ‘geri dönüş’ mesajı vermesi ilginç yorumlara neden oluyor. Konuşma yasağı nedeniyle ismini veremeyen milletvekilleri, “Ne yazık ki CHP şu an gerçek anlamda aday değil, aslında hain-fırsatçı(!) arıyor” görüşünde.

Baykal istifa etti, ama her gün gazete ve medyaya yaptığı açıklamalarla CHP siyasetini yönlendirmeyi sürdürüyor. Son yaptığı açıklamalarda da çok açık “geri dönüş” sinyali veriyor.

BAYKAL ADAY ARAMIYOR HAİN ARIYOR

Peki bu sinyali verirken, “Adaylar çıksın, bir değil iki aday da olabilir”, "Genç, dinamik yeni bir kadro" sözleri ne anlama geliyor. Bazı milletvekillerinin bu konudaki yorumları çok ilginç.

İşte bu yorumlardan biri… Uğradığı komplo nedeniyle “mağdur” duruma düşen Baykal’ın ardından aday olmak onun zor koşullarda mecbur kalarak bıraktığı koltuğa talip olmak “fırsatçılık”, hatta “hainlik” demek olur. Şu an Baykal aday arayışında değil, fırsatçı, hain arayışında… Bugün ne yazıkki böyle bir ortam örüldü.

DÜN GİTSİN DİYENLER, BUGÜN GİTMESİN DİYOR

Bir başka yorum ise şöyle: “Dün gitsin diyen Baykal muhalifleri bugün “gitmesin” korosunun en yüksek seslerini çıkartıyor. Öte yandan sağ kanattan, “Gitmesin, giderse oylar artar. Rezil oldu, CHP oyları düşer. O nedenle kalsın görüşü de var. Bir kesim de Baykal’ın bu nedenle kalmasından yana.”

Peki sonuç ne olacak? Gerçekten aday olmayı düşünen milletvekilleri böyle bir ortamda adaylıklarını açıklayabilecek mi? Bugünkü manzara buna imkan tanımıyor.

Yaygın görüş Baykal’ın Kurultay’da gıyabında aday gösterilip seçileceği yönünde. Ancak Demirel’in “siyasette 24 saat çok uzun süre” sözleri düşünülürse kalan 10 gün daha çok şeye gebe.