BIST 10.188
DOLAR 32,37
EURO 34,66
ALTIN 2.381,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarihi alanlarda kazılar başlıyor

Bahri Akbulut, Sorgun Şahmuratlı Köyünde bulunan Kerkenez Harabelerinde 2010 yılı kazı çalışmalarının başladığını belirtti.

Abone ol

Yozgat'ın çeşitli yerlerinde bulunan tarihi alanlarda 2010 yılı kazı çalışmaları başladı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Sorgun Şahmuratlı Köyünde bulunan Kerkenez Harabelerinde 2010 yılı kazı çalışmalarının başladığını belirterek, "Büyük Nefes Köyünde bulunan Tavium Antik Kentinde de 2010 yılı kazı çalışmaları için görevli araştırmacılar Bakanlıktan kazı ve araştırma için izin istedi" dedi.

Bu yıl Sorgun Peyniryemez Köyünde Çadırhöyük, Büyüktaşlık Köyünde Kuşaklı Höyüklerinde de önümüzdeki dönemlerde çalışmaların başlayacağını ifade eden Akbulut, "Sarıkaya ilçemizde bulunan tarihi roma hamamı kalıntılarında, Sarıkaya Belediyesi ve Müdürlüğümüzün işbirliği doğrultusunda temizlik çalışmaları başladı ve devam ediyor. Burada antik havuza ulaşıldı. Buranın temizliğini yaptıktan sonra turizme açmayı düşünüyoruz. Ancak, bölgede kaplıca sularının çok fazla olması çalışmalarımızı zorlaştırıyor" diye konuştu.
Yenifakılı Damlalı mevkiinde bulunan yer altı şehrinde geçen yıllarda temizlik çalışmalarının yapıldığını ifade eden Akbulut, "Damlalı yeraltı şehri ile ilgili Maden Teknik Arama Enstitüsünden rapor alındı. Bu raporlar doğrultusunda, ödenek de bulabilirsek, burada temizlik çalışmalarını sürdüreceğiz" dedi.