BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

Bayılınca hayatı kurtuldu

Evde bayılınca ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Beyninde su dolaşımı engelleyen tümör bulundu.

Abone ol

Evde bayılınca ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Tolga Coşkun'un (14) beyninde, su dolaşımını engelleyen tümör bulundu. Tümör, erken yapılan müdahaleyle çıkarıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde görevli Opr. Dr. Özcan Binatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk servisinden devraldıkları Coşkun'un yapılan tetkiklerde beyninde 3x1 santimetre boyutunda bir tümör bulunduğunu gördüklerini söyledi.

Bu büyüklükteki bir tümörün ender görüldüğünü ve beyindeki su dolaşımını engellediğini ifade eden Binatlı, ''Beyindeki su dolaşımı beynin korunmasını sağlar ve beynin kanamasını engeller. Bu tümör su dolaşımının olduğu noktayı tıkamış. Burada su birikmeye başlamış'' diye konuştu.

Beyinde su toplanmasının ciddi klinik bulgular vereceğine dikkati çeken Binatlı, çocuğun bayılmasının erken belirti olduğunu, bu dönemde tanı konulmasının da çocuğun hayatını kurtardığını kaydetti.

Tolga Coşkun da sabah yataktan kalkmaya çalışırken ellerinin uyuştuğunu hissettiğini, ara ara baş ağrısı şikayeti yaşadığını, ancak başka sıkıntısı olmadığını söyledi.

Hastaneye baygın getirildiğini ve hiçbir şey hatırlamadığını anlatan Coşkun, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve bir an önce hastaneden taburcu olup okuluna dönmek istediğini belirtti.

Anne Ayla Coşkun ise oğlunun rahatsızlığı nedeniyle çok korktuğunu belirterek, ''Kardeşiyle aynı oda da uyuyorlardı, kardeşi gelip bayıldığını söyledi. Hemen hastaneye getirdik, baygındı. Ameliyatının çok riskli olduğunu söylediler. Çok şükür ameliyatı başarılı geçti, çocuğum sağlığına kavuştu'' diye konuştu.