BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bayern Münih ardarda ikinci kupa peşinde

Şampiyonlar Ligi'ni geçen sezon kazanan Bayern Münih yarı final rövanş maçında bu gece kendi sahasında Real Madrid'le karşı karşıya gelecek.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'ni geçen sezon kazanan Bayern Münih yarı final rövanş maçında bu gece kendi sahasında, Real Madrid'le karşı karşıya gelecek.

Bayern'de Allianz Arena'daki maçta kaptan Philipp Lahm ve kanat oyuncusu Arjen Robben'in de kadroda yer alması bekleniyor.

Almanya şampiyonu turun ilk maçını deplasmanda 1-0 kaybetmişti.

Finale ulaşmak için Madrid'i yenmesi gereken Alman ekibi, İspanyol kulübü karşısında bugüne kadar sahasında hiç kaybetmedi.

Almanya liginde bu sene de şampiyonluğu kazanan Bayern, Münih'te Real Madrid'e karşı oynadığı dokuz maçtan sekizini kazandı ve birinde berabere kaldı.

Real'de sakatlar dönüyor

Real Madrid'te, hastalıktan iyileşen Galli forvet Gareth Bale yeniden kadroda olacak.

Ballon d'Or kazanan Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Pepe'nin de son sakatlıklar ardından kadroya dönmesi bekleniyor.

İlk turun tek golünü atan Fransa forveti Benzema ve Portekizli defans oyuncusu Pepe, Cumartesi günü La Liga'da Osasuna karşısında 4-0 kazandıkları maçta yedek soyundu.

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti Allianz Arena'daki maçta rakiplerini yenmede kilidin, kendi taktiksel yaklaşımı değil oyuncuların zihinsel gücü olduğunu söylüyor.

İtalyan hoca "Bu aşamada psikolojik yön taktiklerden daha önemlidir. Finale ulaşmada elimizden geleni yapmak için zihinsel olarak güçlü olmak zorundayız" dedi.

Bayern tarihe geçmek istiyor

Şampiyonlar Ligi'ni 2013 yılında Bayern Münih kazandı.

1992 yılında bu turnuvanın Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın yerini almasından beri hiçbir takım Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ünvanını koruyamadı.

Beş kez Avrupa şampiyonluğu olan Bayern kupayı ardarda kazanan ilk takım olmak istiyor.

Madrid'i elerse Bayern Juventus'tan sonra ardarda üç final oynayan ilk takım olacak.

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, AC Milan 1989 ve 1990 yıllarında Avrupa şampiyonu olmuştu.

Gözler Ribery'de

Bayern Münih teknik direktörü Pep Guardiola tur için takımına ilhamın Fransa forveti Franck Ribery'den gelmesini bekliyor.

Ocak ayında Ronaldo ve Lionel Messi'nin ardından dünyanın üçüncü en iyi oyuncusu seçilen Ribery, geçen hafta İspanya'daki performansıyla eleştirildi.

Ama Bremen'e karşı takımın yıldızıydı ve Guardiola bu gece de benzer bir performans sergilemesini bekliyor.

Guardiola "Franck haftasonu çılgın gibi oynadı, Bayern Münih tarihinin en iyi oyuncularından biri ve yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Finale bir adım kala

Bu gece turu atlayan taraf, 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanacak olan finalde, Chelsea veya Atletico Madrid'e karşı oynayacak.

Bu iki ekip de Çarşamba günü yarı final ikinci maçı için Londra'da karşı karşıya gelecek.

İspanya'daki ilk maç 0-0 berabere bitmişti.