BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA

Baydemir'in önünde 3 seçenek var

İmralı-Diyarbakır hattında ipler geriliyor. Terör örgütü lideri Öcalan'dan Baydemir'e 3 seçenekli nota...

Abone ol
Avukatlarla mesaj gönderen terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e üç yol gösterdi...

Seçenekler şöyle:  

1 Derhal istifa eder gider Diyarbakır’da o AKP’ye yakın STK’larda çalışır.

2 Kapsamlı, samimi bir özeleştiri verir, görevinde kalır.

3 Gider evinde oturur, işine gücüne bakar.

Akil Adamlar’ın ziyaretinde söylemişti

Osman Baydemir, Öcalan’ın sert tepki gösterdiği sözlerini Türkiye ’nin AB’ye üyelik sürecine destek vermek amacıyla kurulan ve kamuoyunda ‘Akil Adamlar’ olarak bilinen Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Marti Ahtisaari ve beraberindeki heyetin ziyaretinde söylemişti. 15 Eylül’de Diyarbakır’da yapılan görüşmede Baydemir, “ Silah miadını doldurmuştur. Ölümler Türkiye demokrasisini geliştiremez. Empati yapmamıza ihtiyaç var. Türkler ’in Kürtler’i, Kürtler’in Türkler’i anlamasına ihtiyaç var, Hükümetin Kürt muhalefetini, Kürt muhalefetinin hükümeti anlamaya ihtiyacı var. Birbirimizi anlamamızı sağlayacak, zemin ve girişimlere ihtiyacımız var” demişti. Baydemir aynı yöndeki düşüncelerini daha sonra katıldığı bir televizyon programında da ifade etmişti.

Terör örgütü liderinin sözlerinden çarpıcı ayrıntılar şöyle:

“Osman’ın önünde üç seçenek var; Bir, ya derhal istifa eder gider Diyarbakır’da o AKP’ye yakın STK’larda çalışır. İki, kapsamlı, samimi bir özeleştiri verir, görevinde kalır. Üç, gider evinde oturur, işine gücüne bakar. Bunları gidip kendisine anlatacaksınız, gidip bizzat konuşacaksınız. Anlatmazsanız aksi taktirde sizi sorumlu tutarım. Bunlar bu tür açıklamalar yaparak tasfiye planının değirmenine su taşıyorlar. Basın da bilinçli olarak bunları ön plana çıkarıyor. (Avukatlar araya giriyor: Zaten bu konuşmayı da bir tv programında sıkıştırma sorular üzerine yaptı.)

‘Gençlerin öfkesini bilmiyorlar mı?’

“Türk basını çok tecrübeli hemen o eğilimi ön plana çıkarıp, “İşte muhatap alınması gerekenler bunlardır” diyor. Bunlar hiçbir şeyden de korkmuyor lar mı? Gençlerin öfkesinden de mi çekinmiyorlar? Ben Diyarbakır gençlerini bilirim, onun ağzını yırtarlar, müsaade etmezler. herkes kendi işini yapacak. Kandil’in bile üstesinden gelemediği bir konuda sen nasıl böyle olmalı dersin, kurucusu sen miin?Bunlar ahlaki değil, saygısızlıktır. Siz de gidip bunları anlatacaksınız, kendilerine diyeceksiniz ki, Apo vicdan sahibidir ama bu tür şarlatanlıklar karşısında da asla taviz vermez, bunlara karşı çok acımasızdır, Şarlatanlığın, soytarılığın gereği yok. “

‘Yoksa korkunç katliamlar olurdu’

“BDP’nin de Kandil’in de sizlerin de vereceğiniz mesajlar bu anlamda çok önemlidir. Çoğu zaman bizimkilerin, Kandil’in, BDP’nin, Kışanakların, Ahmetlerin kullandıkları dil Hükümeti de devleti de zor durumda bırakıyor. Bu dil burada bizim işlerimizi de zorlaştırıyor. Ben bütün bunları BDP’ye de yazdım, kendilerini ağır da eleştirdim. İşte bu nedenle ben her fırsatta demokratik siyaset akademisi diyorum ne kadar yerine getiriliyor bilmiyorum. Burada devletle olgun bir dil geliştiriyoruz. Karşılıklı saygı temelinde birbirimizi anlıyoruz. Bu olmasaydı korkunç katliamlar gelişirdi. Öyle parti kurma falan, toplantılar yapma, bunları bırakalım bir yana Kürt sözcüğünü bile ağzınıza alamazdınız. Hatta sizin avukatlığınızın da güvencesi benim. Rahat geliş gidişinizi de burada konuştuk, bu konuda güvence aldım.”