BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburtlu hocalara ERASMUS dersi

Yaklaşık 3000 üniversite ERASMUS dahilinde. Hedef eğitim düzeyini artırmak. Dil kursları ile de öğrenci transferi sağlıyor.

Abone ol

Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyeleri Bayburt Üniversitesi Dış ilişkiler Ofisi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi dış ilişkiler Ofisi’nin birlikte düzenlediği ERASMUS eğitim programına katıldılar.

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Video-Konferans salonunda gerçekleştirilen program yaklaşık olarak iki saat sürdü.

ERASMUS semineri Erzurum Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Uzmanı Sertaç Hopoğlu tarafından verildi. Hopoğlu hazırladığı sunumlarla Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyelerine Erasmus programı konusunda bilgi verdi.

Sertaç Hopoğlu ERASMUS’un AB Ülkeleri üniversiteleri arasında gerçekleştirilen öğrenci, öğretim elemanı ve bilgi alışverişine dayalı bir program olduğunu, Avrupa üniversiteleri arasında öğrenci ve personel değişimini kapsadığını ifade ederek; “ERASMUS’un amacı AB ülkelerinde yükseköğretimin kalitesini artırmaktır. ERASMUS kapsamında AB ülkelerindeki 3000 dolayında ERASMUS üyesi üniversite ile bilgi paylaşımı mümkündür. ERASMUS programının bir diğer amacı AB yükseköğretim alanını ve bilgi toplumunu oluşturmaktır. ERASMUS’un sürdürülebilmesi için ERASMUS Üniversite yönetmeliği, iyi organize olmuş bir dış ilişkiler birimi ve kolay gezilebilir bir web sayfasına ihtiyaç bulunmaktadır.” dedi.

ERASMUS kapsamında programa kayıtlı üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişikliği, öğrenci stajları, yoğun programlar ve ERASMUS Dil Kursları ile öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliği sağlanıyor.