BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Batman’da katliam planlanmıştır

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Batman’da resmen bir katliam planlanmıştır. Bu çok açık bir katliam denemesidir” dedi. <br/>TBMM’de dü...

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Batman’da resmen bir katliam planlanmıştır. Bu çok açık bir katliam denemesidir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Batman’da 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının provokasyon amaçlı olarak karanlık güçler tarafından yapıldığını öne süren BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Kamuoyu şunu açık olarak bilmelidir ki, bu olay sıradan bir olay değildir. Son derece karanlık, provokasyon amaçlı saldırıdır. Batman’da resmen bir katliam planlanmıştır. Bu çok açık bir katliam denemesidir. Bu saldırı 1990’lı yıllarda devlet destekli Hizbul-Kontra eliyle yüzlerce cinayetin işlendiği kentte, yani Batman’da yaşandı. Saldırıda açıktır ki BDP ve tabanı hedef alınmıştır” diye konuştu.
Saldırının zamanlamasının oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyen Buldan, “Otomobilden ateş açılırken tekbir seslerinin geldiğine dair görgü tanıkları vardır. Olay sonrası saldırı ile alakalı 6 kişi gözaltına alındı ama bu kişilerin ilişkisinin hangi boyutta olduğu bilinmemekte. Bu saldırının zamanlaması oldukça dikkat çekicidir. Çözüm sürecinin bıçak sırtında yürüdüğü süreçten geçiyoruz. Bu saldırı, bu ülkeyi yeniden kan gölüne çevirmek isteyen odakların işidir. BDP’yi yerel seçimler öncesi engellemeye çalışan odaklar işbaşındadır. BDP’den korkan siyasi yapılar, karanlık odaklar bu tür provokasyonlarla halkı bezdirmeyi hedefliyorlar. Bir an önce bu karanlık saldırının üzerine gidilmelidir. Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz, bu olay aydınlatılmalıdır” şeklinde konuştu.
CHP’li Milletvekili İhsan Özkes’in 10 Kasım’da Atatürk için mevlit okutacağının hatırlatılması üzerine Buldan, “CHP’nin özellikle bu süreçte Atatürk’ü hatırlatarak bazı konuları gündeme getirmesinin, siyaseten bir manevra içinde olduğunu düşünüyorum. CHP Atatürk’ü kullanarak siyasetini geliştirmek istiyor, CHP’nin tavrı doğru bir tavır değil. Atatürk üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Buldan, kadın milletvekillerinin Genel Kurul’da pantolon giymeleri ile ilgili olarak ise, “Biz grup olarak kılık kıyafet konusunda özgürlüklerden yanayız, kadın vekillerin pantolon ile Genel Kurul’a girmesinden yanayız” dedi.
(İHA)