BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.424,81
HABER /  DÜNYA

Mursi’nin duruşması 8 Ocak’a ertelendi

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler’in 14 üst düzey yetkilisinin yargılandığı dava, 8 Ocak 2014 tarihine ertelendi. <b...

Abone ol

Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler’in 14 üst düzey yetkilisinin yargılandığı dava, 8 Ocak 2014 tarihine ertelendi.
Kahire’deki Polis Akademisi binasında yapılan duruşma, Mursi’nin, mahkumların giydiği beyaz kıyafeti mahkeme salonunda giymeyi reddetmesi yüzünden yaklaşık 2 saat gecikmeli başlamıştı. Mursi ve diğer sanıklar, duruşma salonunda slogan atıp mahkemeyi protesto edince, davaya bakan hakim Ahmet Sabri Yusuf, duruşmayı ilerleyen saatlere ertelemeye karar verdi. Duruşma daha sonra davaya ilişkin evrakların incelenmesi için 8 Ocak 2014 tarihine ertelendi.
Yetkililer, Mursi’nin, duruşmada, mahkemenin meşruiyetini reddettiğini ve kendisinin halen Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı olduğunu söylediğini açıkladı.
Temmuz ayında bir askeri darbeyle görevden alınan Mursi, şiddet olaylarını kışkırtma ve cinayete teşvik ile suçlanıyor. Suçlamaların nedeni, Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı dışındaki gösterilerde 10 kişinin hayatını kaybetmesi.
Mursi ve diğer sanıklar mahkemeye getirilirken Polis Akademisi dışında toplanan yüzlerce Mursi taraftarı, Rabia işareti yapıp devrik cumhurbaşkanı ve Müslüman Kardeşler yöneticilerine verdikleri desteği dile getirdi. Mursi yanlıları, darbeyi gerçekleştiren General Sisi karşıtı sloganlar da attı. Bir grup Mursi destekçisi ise başkent Kahire’de Anayasa Mahkemesi ve diğer mahkemelerin bulunduğu bölgede protesto gösterisi düzenledi.
(İHA)