BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,78
ALTIN 2.430,79
HABER /  DÜNYA

Nefes kesen rehine operasyonu

Gaziantep’te devlet tarafından koruma altına alınan 9 yaşındaki çocuğunu almak isteyen anne, çocuğu ile birlikte kendisini teras kattan atac...

Abone ol

Gaziantep’te devlet tarafından koruma altına alınan 9 yaşındaki çocuğunu almak isteyen anne, çocuğu ile birlikte kendisini teras kattan atacağını söyleyerek herkese korku dolu anlar yaşattı. Yangın merdiveni yardımıyla teras kata ulaşan psikologlar, anneyi güçlükle ikna etti.
Edinilen bilgiye göre, bir süre önce anne ve babası boşanan 9 yaşındaki N.K., iyi bakılmadığı gerekçesiyle annesinden alınarak Binevler Mahallesi 15. Sokak üzerinde bulunan bir kız yurduna yerleştirildi. Kızından ayrılmak istemeyen anne Cemile Z. ise bugün sabah saatlerinde kızını almak için kız öğrenci yurduna geldi. Burada yetkililerle görüşen anne, kızının kendisine verilmeyeceğini anlayınca kızını alarak teras kata çıktı. Burada yetkililerin gelmesini isteyen annenin, aksi halde rehin aldığı kızı ile birlikte kendisini aşağı atacağını söylediği ileri sürüldü. Bunun üzerine yurt yetkilileri durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri sokağı trafiğe kapatarak, sağlık ekipleri ve itfaiyeyi çağırdı. Olay yerine gelen ilk itfaiye erleri, her ihtimale karşı aşağıda branda açarak tedbir aldı. Teras katına itfaiyenin yangın merdiveni ile çıkmak isteyen polis ise, elektrik tellerinin engeline takıldı. Bunun üzerine olay yerine TEDAŞ ekipleri çağırıldı. Gelen TEDAŞ ekipleri sokağın elektrik akımını tamamen kestikten sonra, olay yerindeki 3 yangın merdiveni tek tek denenip, en uygun merdivene binen polis memurları teras kata kadar çıktı. İtfaiye ekiplerinin yardımıyla teras kata kadar çıkan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri ve psikologların da katıldığı ikna çabaları yaklaşık bir saat sürdü. Uzun uğraşların sonucunda teras katta polise teslim olan anne, çocuğu psikologlara verdi. Bu sırada olay yerine gelen Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, herkesin koku dolu dakikalar yaşamasına neden olan anne ile görüştü. Yurtta yapılan görüşmede Çakıroğlu’nun, yapılan hareketin doğru olmadığını, bu durumun çocuk üzerinde kötü bir etki bırakabileceğini anneye hatırlatarak, imkanlar dahilinde talep edilmesi durumunda anneye yardımcı olabileceğini söylediği öğrenildi.
Annenin ikna edilerek çocukla birlikte aşağı indirilmesinin ardından çevredeki vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
(İHA)