BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Batı Libya'lı bakanı kandırdı

Libya'lı muhalifler zor durumda. Petrol ve maliye bakanı Ali Tarhuni Batı'nın öteki yüzünü böyle gösterdi

Abone ol

Libya'da muhalif güçlerin petrol ve maliye bakanı Ali Tarhuni, Batı'nın kendilerine acil mali yardımda bulunma sözü verdiğini ancak bu sözün tutulmadığını belirterek, aylardır süren çatışmaların ardından nakit paralarının kalmadığını söyledi.

Reuters'a demeç veren Tarhuni, çatışmaların yol açtığı tahribattan ötürü, etkileri altında bulunan bölgelerde ham petrol üretiminin de durma noktasına geldiğini kaydetti. Tarhuni, "nakit paramız yok. Herşeyimiz tükenme noktasında. Topyekün bir çöküş var. Onlar (Batı) ya bunu anlamıyor ya da buna önem vermiyor" dedi.

Çatışmaların yarattığı tahribat yüzünden yakın dönemde petrol üretimine başlamalarının söz konusu olamayacağını da kaydeden Tarhuni, rafinerilerin de ham petrol yoksunluğundan ötürü çalışmadığını ifade etti.

Tarhuni, muhalif liderliğinin nasıl kendisini idame ettirebileceği sorusunu yanıtlarken de, "insanlar devrim için öldü ve ölmeye devam ediyor. Bir yol bulacağız. Kesin olan bir şey var: Asla bırakmayacağız" dedi.

Yabancı petrol firmalarıyla, ileride yapacakları işbirliği konusunda doğrudan temas halinde olduklarını da belirten Tarhuni, bunlara örnek olarak Almanya'nın Wintershall ve Fransa'nın Total firmalarını örnek gösterdi.

Tarhuni, herhangi bir petrol firmasının geçmişte Muammer Kaddafi yönetimiyle yakın işbirliği yapmış olmasının, kendilerinin bunlarla ilerideki işbirliğine karşı herhangi bir engel oluşturmayacağını ifade etti. Tarhuni, "bizim yardıma ihtiyacımız var. Daha önce yapılmış olan tüm kontratlara saygı duyuyoruz ve onlara uyacağız. Benim tek düşmanım, Kaddafi ve onun katilleri, eşkıyasıdır. Ticari anlamda, şirketler bazında benim bir düşmanım yok" dedi.