BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,16
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü kadına korkunç teklif

Almanya'da bu dava konuşuluyor. Aşırı sağcı Alman tarafından öldürülen Merve'nin erkek kardeşi konuştu.

Abone ol

Almanya'da mahkeme salonunda başörtüsü nedeniyle öldürülen Merve'nin erkek kardeşi, katilin mahkemeden önce Merve'ye "başörtünü çıkartırsan seninle uğraşmaktan vazgeçerim" teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Başörtüsü taktığı için aşırı sağcı bir Alman tarafından öldürülen Merve eş-Şerbi'nin erkek kardeşi katilin kız kardeşinden kendisinden uzak durması karşılığında başörtüsünü çıkarmasını talep ettiğini kız kardeşinin ise bunu kabul etmediğini ortaya koydu.

Timetürk'ün haberine göre, Second Life Sanal Adası'nda İslam Online.net sitesinin düzenlediği "Başörtü Şehidi Merve eş-Şerbini ile Dayanışma Haftası"nda açıklama yapan Mühendis Tarık eş-Şerbini olayı şu sözlerle özetledi:

"Katil, kız kardeşimin evinin yanındaki apartmanda oturuyordu. Bir gün kardeşimin oğlu Mustafa'yı yan taraftaki parkta oynar buldu ve onu azarlayarak kaldırıp yerine kız kardeşinin oğlunu oturttu. Merve kendisiyle konuşunca da ona 'sen Müslüman ve teröristsin, Almanya'da sana yer yok, çıkar başındakini' dedi.

Merve polise sadece olayı bildirmeye gitmişti ancak olay, bir mahkeme celsesine ve suçlunun para cezasına çarptırılmasına dönüştü. Katil tazminattan muaf olmak için hükme itiraz etti."

Kurbanın kardeşi, katilin Merve'den olay öncesi kendisini rahat bırakma karşılığında başörtüsünü çıkarmasını istediğini ancak kardeşinin başörtüsünü çıkarmayarak dava açtığını belirtti.

Kardeşi Arap basınından yardım istedi

Merve'nin kardeşi Almanya makamlarının konumunu kınayarak şunu sordu: “Alman makamları neden bize mahkeme salonunda alınmayan güvenlik önlemleri hakkında bilgi vermeyi reddediyor? Kurbanın kardeşi ayrıca Arap basınından kendisine ve ailesine olayın gerçek yüzünü Avrupa'ya göstermede yardımcı olmasını istedi.