BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başmüzakereci açıklandı

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında başmüzakereciyi açıkladı. "Allah yardımcımız olsun" diyen Erdoğan, milletvekillerinin huzurunda o ismi açıkladı.

Abone ol

Aylardır başmüzakerecinin kim olacağı merak ediliyordu. Başbakan Erdoğan, sürpriz yaparak o ismi partisinin grup toplantısında açıkladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB ile ilişkilerde Devlet Bakanı Ali Babacan'ın başmüzakereci olarak görevlendirildiğini açıkladı

Erdoğan, uzun süredir beklenen bir şeyi de açıklamak istediğini
belirterek, ''AB'de başmüzakereci olarak Devlet Bakanı Ali Babacan'ı
görevlendirmiş bulunuyoruz. Bu süreci Devlet Bakanımız Ali beyle
beraber sürdüreceğiz. Daha kendisinin bundan haberi yok... Oturup
konuşacağız ve bu süreci onunla beraber devam ettireceğiz inşallah...
Yükü biraz daha ağırlaşıyor tabii ve gençliği ile dinamizmi ile bu
işte başarılı olacağına inanıyorum. Allah yardımcısı, yardımcımız
olsun'' dedi.

Erdoğan AB müzakereleri konunusunda da şunları söyledi:

"Müzakereler 3 Ekim'de başlayacak. Birileri buna çomak sokmak isteyebilir. Hükümet olarak kararmlıyız bu yolda yolculuğumuza devam ediyoruz. Teknik kadro ve uzmanlar olarak herkes çalışıyor bizler de üzerimize düşen faaliyetleri aynen yürütüyoruz.

Açık ve net söylüyorum, bu süre içinde olumsuz etkilemek isteyenler boşuna emek ve zaman kaybediyorlar. Yapılması gereken neyse yapıyoruz. Son iki yol bunun en iyi göstergesidir

Bunlar temel tercihimizdir. AB üyelik hedefi asla zaafa uğratmayacak. 42 yıllık süre içinde sesi çıkmayanların şimdi sesinin çıkmasını anlamk mümkün değil. Siyaset bu tür sorunları çözme sanatıdır. 40 yıldır çözülmeyen sorunu çözme iradesini AK parti göstermiştir."