BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başkentte ÖSS önlemleri

Milyonlar ÖSS'ye kilitendi. Ankara'da da bu çevrevede önlemler alındı.

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü, pazar günü yapılacak ÖSS'nin güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için gereken bütün önlemlerin planlandığını bildirdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

ÖSS'nin pek çok genç için son derece önemli olduğu belirtilerek, sınavın güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için gereken bütün önlemlerin planlandığı bildirildi.

Sınav evraklarının ÖSYM tarafından muhafaza edilen yerden alınarak sınav yapılacak okullara götürülüşü ve dönüşlerinde görevli olan kurye araçlarının güvenli bir şekilde gitmesinin sağlanacağı, sınavın yapılacağı okullarda görevlendirilen personelin gerekli güvenlik önlemlerini alacağı kaydedildi.

İŞTE ALINACAK ÖNLEMLER

Buna göre alınan önlemler şöyle: ''Sınav binalarının içinden duyulacak ve sınava girecek öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde civarda gürültü yapan şahıslar ve iş makinası sahiplerine izin verilmeyecektir. Sınav yapılan okulların yanında semt pazarı mevcut ise belediye zabıtaları ile koordine kurarak yüksek ses ile anons yapılmasına müsaade edilmeyecek, inşaat çalışmaları var ise sınav süresince geçici olarak durdurulacaktır."

"Pazar günü 07.00-10.00 saatleri arasında şehir trafiğine ağır vasıta araçlarının girişinin durdurulması sağlanacaktır. Sınav günü saat 07.00'den itibaren sınav yapılacak okulların çevresinde, gidiş-geliş güzergahlarında trafik ve asayiş yönünden gerekli önlemler alınacaktır. Yarın sabahtan, pazar akşamına kadar il ve ilçelerden Ankara'ya gelecek adayların hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve diğer olaylara karşı korunmaları sağlanacaktır."

" Daha önceki yapılan sınavların birisinde sınava ilişkin çeşitli hile veya elektronik ortamda bilgi alış verişi yapılması şeklindeki sınav güvenliğini tehdit eden ve sınavın iptal edilmesini gerektiren durumlarda, bu yıl da tekrar etmemesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.''

İNŞAATLAR ÇALIŞMALARINI DURDURACAK

Öte yandan Çankaya Belediyesinden de yapılan yazılı açıklamada, ÖSS'ye girecek öğrenciler için önlemler alındığı bildirildi. Öğrencilerin çevreden gelebilecek seslerden rahatsız olmalarını önlemek için ilçedeki bütün inşaat çalışmalarının durdurulacağı, çok sayıda zabıtanın görev yapacağı kaydedildi.