BIST 10.274
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,60
HABER /  DÜNYA

Başkent’te Gezi Parkı eylemi gece de devam etti

Başkent’te "Gezi Parkı" eylemleri gece de devam etti. ABD Büyükelçiliği önünde barikat kurarak yolu trafiğe kapatan, taş ve şişelerle sald...

Abone ol

Başkent’te "Gezi Parkı" eylemleri gece de devam etti. ABD Büyükelçiliği önünde barikat kurarak yolu trafiğe kapatan, taş ve şişelerle saldırılarda bulunan gruba, polis müdahalede bulundu.
Kızılay Meydanı’nda toplanan ve yolu trafiğe kapatan gruba akşam saatlerinde polis müdahalede bulunmuş, göstericiler ara sokaklara dağılmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerinde grup, Kenndey Caddesi’nde toplandı. Atatürk Bulvarı üzerine kadar ilerleyen göstericiler barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattı. Dağılmaları yönündeki ananoslara yanıt vermeyen grup, polise taş ve şişelerle saldırdı. Bunun üzerine polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından Kennedy Caddesi’ne tekrar çekilen grup, kurdukları yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki barikatın arkasına geçerek taş ve şişeleri polise atmaya devam etti. Bir kez daha uyarı anonsu yapılan grubun dağılmaması üzerine polis tekrar tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Bazı eylemcilerin gözaltına alındığı müdahalenin ardından göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Öte yandan, göstericilerin taşlarla kurduğu barikatlar, TOMA’lar yardımıyla yolun kenarına çekildi. Eylemciler, bazı trafik lamlabalarına ve işyerlerine zarar verirken, Kennedy Caddesi’nin adeta savaş alanına döndüğü görüldü.
(İHA)