BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Boyner'e faiz göndermesi!

Başbakan Erdoğan 'çapulcuyum' diyen Boyner ve faiz lobisini yerden yere vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da üçüncü noktası Altınpark'ta konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında "Ne sağcıyım, ne solcu çapulcuyum çapulcu" pankartıyla Gezi Parkı eylemine katılan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'e de isim vermeden eleştirdi.

Faiz lobisine dikkat çeken Erdoğan milletin sırtından para kazananların olduğunu söyleyerek "Sakın onları ihya etmeyin" dedi. Erdoğan kendisini dinleyen vatandaşlara devlet bankasını tavsiye etti.

Erdoğan kendisini yeniçeriler tarafından tahttan indirilen 3. Selim şeklinde çizen Economist'e de isim vermeden göndermede bulunarak Taksim'de eyleme kalkışanların yeniçeri ocakları hareketine girdiğini söyledi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...


Keçiören'in Altındağ'ın saygıdeğer güzel insanları sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum.

ÇAPULCUYUM ÇAPULCU

Cem Boyner Gezi Parkı eylemlerinde bu pankartla görüntülendi. 

cem-boyner-capulcu.jpg


ERDOĞAN 3. SELİM KAPAĞI


The Economist dergisi Erdoğan'ı yeniçeriler tarafından öldürülen 3. Selim biçiminde çizerek adeta imada bulundu.

Dergi Erdoğan'ın görevi bırakmasını ve yerine Abdullah Gül'ün gelmesini istemişti.

economist-kapak.jpg 

Bugün gerçekten Ankara'da bir başka gün yaşıyoruz. Mersin'de Adana'da Akdeniz Oyunları ile alakalı tesislerimizin açılışını yaptık. 

Türkiye güçlenerek yarınlara gidiyor. Fakat Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olanlar var. İçeride rahatsız olanlar var, dışarıda rahatsız olanlar var. Uluslararası medya Türkiye ile ilgili hayırlı rüya görebilir mi? İçeride uzantıları var bunlar hayırlı rüya görebilir mi? Kimlerle birlikte bunu yapıyorlar? Faiz lobisi ile bunu yapıyorlar. Borsa İstanbul çökerse bunun altında Erdoğan kalmaz siz kalırsınız. Bunu bize IMF'nin borcunu öderken de yaptılar. IMF'den borç alın dediler, ben almayacağım dedim teğet geçecek dedim dalga geçtiler. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı IMF defterini artık kapattık. Ama bundan rahatsızlar. Merkez Bankası'nın kasasında 27,5 milyar dolar vardı şimdi 130 milyar dolar var.

Mesele Gezi Parkı olayı değil, 15 ağacın sökülmesi değildir. Sorun onlara siz bu olaydan önce buraya geldiler mi. İnanın yüzde 95'i Gezi Parkı'nın adını duymamıştır. Ama Başbakanınız orada doğdu büyüdü.  Gençliğim oralarda geçti.

Gençlere sesleniyorum; bu ülkenin Başbakanı, bazı lobilerin Başbakanı değildir. Bu ülkenin Başbakanı sessiz yığınların sesidir. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Biz zalimlerin karşısında, mazlumların yanındayız. Bu Türkiye'de böyle, dünyada da böyle. Bundan sonra da böyle olacak

Bunları dost düşman herkese anlatın. Şu 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı fidandır, 800 milyonu ağaçtır. Belediye başkanlığımda yurtdışından ithal ağaçlar getirdim. Şimdi yollarda gördüğünüz ağaçlar o dönemde dikilmiştir.

CHP ZİHNİYETİ PİSLİKTİR

Şu anda havalimanına giderken gördüğünüz ağaçlar gökten zembille gelmedi, AK Parti iktidarı döneminde geldi. Biz çevreciyiz, çevre sadece yeşil demek değildir. Çöpleri kaldırmak, hava kirliliğini düzeltmek vardır. Ben bunları yaptım, Melih Bey de bunları yaptı. Bize kalktılar çevrecilik dersleri veriyorlar. 

CHP zihniyeti pisliktir.Bunlar demokrasiden anlamaz. Bu ülkede özgürlük mücadelesi Ak Parti iktidarıyla büyümüştür. 

SAKIN BU ÇAPULCULARI İHYA ETMEYİN!

Bir tanesi çıkmış 'ne sağcıyım ne solcu çapulcuyum çapulcu' diyor. E hayırlı olsun. Sakın bu çapulcuları ihya etmeyin ha. Biliyorsunuz bunlar yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Bu millete hakaret edenlere hadlerini bildirmek bu milletin görevidir. Ancak demokratik şartlar çercevesinde.

BUNLARIN MUSLUĞUNU SİZ KESECEKSİNİZ

Faiz lobisi çok gayretler sarfetti bu süreçte. Ben diyorum ki faiz lobisine haddini bildirmek gerekir. Yapmamız gerekenler var. Bu yıl en çok parayı faiz lobisi kazandı. Bunların musluğunu siz keseceksiniz siz. Ne zaman faizler düşmeye başladı bu beyler rahatsız oldu. Devletin bankalarından istifade ediniz.

MİLLETİN İKTİDARINA SAYGI DUYMAYAN BEDELİNİ ÖDER

Devlet tiyatrolarından kazandınız. Bu milletin iktidarına saygı duymayanlar, bunun bedelini öder. Bundan sonra süreç böyle çalışmayacak. 

LÜTFEN ARTIK BU EYLEME SON VERİNİZ

 Dün Ankara'da, Kızılay'da, Kuğulu Park'ta, şurada, burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; Lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bakınız biz bugüne kadar sabırla buralara geldik.

YENİÇERİ OCAKLARI GİBİ HAREKET İÇİNE GİRERSENİZ...

 Bir Başbakan olarak diyorum ki, artık yeter. Varsa söyleyecekleriniz yerel yönetimle ilgili bir konuysa belediye başkanıma söyle. Gel, valime söyle. Olmadı Kültür Bakanıma söyle. Olmadı ben de kabul ederim, gel bana söyle. Ama yeniçeri ocakları gibi bir hareketin içine girerseniz, kusura bakmayın. 'Şu valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın, şunu yapmayacaksın'. Ama bunları söylemeye kalkarsan, kusura bakma. Tavsiyelerin varsa ilet. Bir katkın olacaksa ilet. O zaman hepsini yaparız

Biz size 10 yıl önce deseydik ki Hakkari'ye havalimanı yapılacak, Şırnak'a havalimanı yapılacak, Iğdır'a havalimanı yapılacak deseydik inanır mıydınız? 

Onlar varsın işgale devam etsinler bizler de devam edeceğiz. Burada yıkmayan yakmayan inşa eden bir topluluk var.

CHP'nin bir milletvekili polisimize neler dedi. Fakat bu sökmez. Önünde de profesör yazıyor. Bu polis Türk polisidir, bizim polisimizdir.

Ne dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Pursaklar'da sorduk cumartesi günü miting yapılsın mı? Sonraki gün inşallah İstanbul mitingini yapacağız.

Çünkü yatıyorlar kalkıyorlar bu eylemleri yapanları millet diye anlatıyorlar. Onlar da bizim vatandaşımız ama şu gördüğünüz topluluk ne? Eğer demokrasiye inanıyorsanız heyecanlanmayın 7 ay sonra seçimler olacak. Biz sandıkta konuşuruz sandıkta.