BIST 10.169
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.454,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan vatandaşlardan sabır istedi

Faruk Akdoğan, enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla bozulan yolların yakın zamanda düzeltileceğini açıkladı.

Abone ol

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla yol ve kaldırımlarda birtakım bozulmalar meydana geldiğini ifade ederek, “Şehrimizin hoş olmayan görüntülerden kurtulması, Avrupai bir şehir havasına bürünmesi için enerji nakil hatlarının yer altına alınması gerekiyor” dedi.

Niğde Belediyesi olarak yaptığımız alt yapı çalışmalarının yanı sıra, yine diğer kamu kuruluşlarımızla görüşmelerimiz sonucu başta Medaş olmak üzere Niğde’mizde ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Medaş müessese müdürlüğü özellikle Süleyman Fethi caddesi, belediye civarı ve Şahinali mahallesinde önemli ölçüde enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışma yaptı. Proje gereği yol veya kaldırımlardan geçen hatlardan dolayı bozulmalar meydana gelmektedir.

Şehrimizin artık elektrik direklerinden ve hoş olmayan tel görüntülerinden kurtulması ve Avrupai bir şehir havasına bürünmesi için enerji nakil hatlarının yer altına alınması gerekiyor. Bu çalışmalardan dolayı zaman zaman çukurlar oluşabiliyor. Toz toprak olabiliyor. Açılan yerlerin kapanması tamir edilmesi belli bir zaman alıyor. Çünkü açılan yerlere hat döşendikten sonra yapılan dolgu çalışmalarının oturması ve ikinci tamire gerek görülmemesi için bir müddet bekletilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu çalışmanın enerji nakil hatlarıyla ilgili çalışmalar olduğunu ve Medaş tarafından yapıldığını bilmesini istiyorum. Diğer taraftan da vatandaşlarımızca bu çalışmalara biraz daha sabır göstermelerini kısa süre içerisinde bozulan yerlerin tamir edileceğini belirtmek istiyorum. Yapılan çalışmalarda belediyeye ait bozulan yol ve kaldırımlar protokol gereği yine Medaş tarafından onarılacaktır” şeklinde konuştu.