BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.469,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MİT elemanıyım dedi dolandırdı

Samsun'da kendisini MİT Samsun Bölge Sorumlusu olarak tanıtan bir kişi diş hekimi işe yerleştirme vaadiyle dolandırdı.

Abone ol

Samsun'da kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Samsun Bölge Sorumlusu olarak tanıtıp Sağlık Bakanlığı bünyesinde işe yerleştirme vaadiyle kandırdığı bir diş hekiminin 13 bin 370 TL'sini dolandırmaktan hakkında dava açılan şahıs, 4 yıl 2 ay hapis, 20 bin 800 TL de para cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, diş hekimi Hakan K. (35), kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp dolandıran Ahmet T.'den (26) şikayetçi olduğunu söyledi. Diş hekimi Hakan K., bir önceki duruşmada verdiği ifadede, "Tokat'ın Niksar ilçesinde serbest diş hekimi olarak çalışıyordum. Kayınbiraderim vasıtasıyla tanıştığım Ahmet T., bana kendisini MİT Samsun Bölge Sorumlusu olarak tanıttı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir hastanede görev yapmam için 2006-2007 yılları arasında benden çeşitli masraflar adı altında toplam 13 bin 370 TL para aldı. Beni dolandıran ve bu güne kadar bu parayı geri ödemeyen şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" demişti.

Tutuksuz olarak yargılanan Ahmet T. duruşmaya katılmazken, mahkeme heyeti sanığı nitelikli dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis, 20 bin 800 TL de para cezasına çarptırdı.