BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Başkan izin verirse ben giderim

Gökhan Ünal ve Colin Kazım’ın ardandan takımdan kimlerin ayrılacağı sorusu kafaları kurcalarken dün sürpriz gelişmeler yaşandı.

Abone ol

Topuğundaki sakatlığı yüzünden ligin ilk yarısında forma giyemeyen, ikinci yarıda oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyan Güiza, beklenmedik bir çıkış yaptı; “Başkan izin verirse, ben giderim.”

"UMARIM ONAY VERİR"
Hürriyet'in haberine göre Okçu lakaplı İspanyol golcü, dün Sancaktepe’de takım arkadaşlarına bombayı patlattı; “Beni isteyen var. Başkan umarım izin verir ve ben de giderim.”

İspanyol forvetin ayrıca,  “İspanya’dan Malaga beni çok istiyordu. Ancak hem sakatlığım, hem de yüksek bonservis ücretim nedeniyle Baptista’yı aldılar. Şimdi de, İngiltere’den bir kulüp beni istiyormuş” dediği, ancak takım ismi telaffuz etmediği öğrenildi.

BU TAKIM ASTON VILLA MI?
Güiza’nın takım arkadaşlarına bahsettiği İngiltere’deki takımın Aston Villa olabileceği kulaktan kulağa konuşuluyor. Hatta edindiğimiz bilgilere göre, Aston Villa Kulübü yetkililerin aracılar vasıtasıyla görüşme teklif ettikleri, yönetime yakın kaynaklardan da onaylandı.

TEK ŞARTI SAĞLIK RAPORU
İngiliz kulübünün Güiza’yı transfer etme konusunda bir tek şartı var. O da oyuncunun topuğunda yaşadığı sakatlıkla ilgili raporunun Fenerbahçe tarafından resmi bir belge ile verilmesi. Eğer Fenerbahçe, Aston Villa’ya, “Güiza müzmin sakatl değildir. Topuğu dışında başka sakatlığı yoktur” yazısı verirse bu transfer görüşmesi resmi bir şekilde başlayacak, rakamlar masaya yatırılacak, Aston Villa yetkilileri İstanbul’a gelecek.

"GUIZA GİDERSE.."
Bu gelişme sonrası, takımın yedek santrforu Semih Şentürk konusunda da ilginç gelişmeler yaşanmaya başlandı. Güiza’nın İngiltere’ye transfer olma ihtimalinin belirmesinin ardından teknik direktör Aykut Kocaman’ın yönetime, “Güiza giderse, Semih’e ihtiyacım olacak. Ondan yararlanacağım. Bu yüzden Semih, sezon sonuna kadar takımda kalmalı” diye rapor verdiği öğrenildi.

DEPORTIVO SEMİH'İ İSTİYOR
 Geçtiğimiz haftalarda, Aykut Kocaman milli futbolcu konusunda, tam aksi sözler sarfetmişti. Kocaman, Güiza konusunda yaşanan bu gelişmeden önce, “Semih nasıl olsa, sezon sonunda gidecek. Hiç değilse, devre arasında satarsak; kulüp para kazanır. Gelen teklif olursa gönderebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak Güiza’nın gitme durumu belirince, tek santrfor olarak Niang’ın kalacak olması nedeniyle, Kocaman’ın Semih’in kalmasından yana rapor verdiği öğrenildi.

Semih’in durumu Güiza’ya bağlı. Ancak ‘Nöbetçi’ lakaplı golcü için de İspanya’nın Deportivo Kulübü sırada bekliyor. Deportivo’nun Semih için 48 saat içinde Fenerbahçe’ye resmi teklif getireceği belirtiliyor. İspanyol kulübünün bu teklifine, sarı lacivertli yöneticilerin “hayır” demesi bekleniyor.

O PARA EMENIKE'YE GİDECEK
Güiza için Aston Villa’dan gelmesi beklenen teklif değerlendirilir ve İspanyol golcü İngiltere’ye giderse, yabancı kontenjanında bir boşluk oluşacak. Aykut Kocaman’ın bu durumda ilk tercihi Karabükspor’un Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike olacak. Sarı lacivertli yönetimin, Güiza’dan gelecek parayı Emenike’nin transferi için kullanmayı planladığı öğrenildi. Yönetime rapor veren Aykut Kocaman’ın Santos’un kesinlikle gönderilmesini istediği ve sol beke takviye yapılmasını istediği belirtildi.