BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  DÜNYA

Başkan, 'Bu kadar güzel kadın varken...'

Afrika ülkesi Uganda’da eşcinseller üzerindeki baskıyı iyice artıran yasa onaylanırken, Cumhurbaşkanı Yoveri Museveni’nin cinsellik hakkındaki çıkışları tepki çekti. Museveni, ‘etrafta bu kadar kadın varken bir erkeğin başka bir erkekten nasıl etkilenebil

Abone ol

Yeni onaylanan yasaya göre, eşcinsel ilişkiye girenlere 14 yıl hapis cezası verilecek, suçun tekrarlanması durumunda da ceza ömür boyu hapse dönüşecek. Ayrıca yasa, eşcinsel olduğu bilinenlerin ilgili birimlere bildirilmemesini de suç kapsamına dâhil ediyor. Eşcinselliği teşvik etmeyi ve eşcinsel ilişki hakkında herhangi bir kınamada bulunmadan konuşmayı da suç sayan yasa, gayler dışında ilk defa lezbiyenleri de kapsıyor.

Yasa, ilk haliyle eşcinsel ilişkiye girenlere idam cezası verilmesini öngörüyordu fakat uluslararası tepkilerin üzerine bu ceza hapis cezasına çevrildi.

NASIL BİR ERKEKTEN HOŞLANIRLAR ANLAMIYORUM

Museveni, “Etrafta bu kadar güzel kadın varken nasıl bir erkekten etkilenebiliyorlar, anlamıyorum. Eğer gayseniz sizde çok büyük yanlışlar var demektir. Aslında hepsi heteroseksüel ama para için böyle ilişkilere giriyorlar” dedi.

AĞZINIZLA SEKS YAPMAYIN KURT ÇIKAR

69 yaşındaki Uganda Devlet Başkanı sadece LGBTİ karşıtı yasalar yapmanın ötesine geçerek, halkın seks hayatına karışmaktan da geri durmadı: Mesela gayler oral seks yapıyor. Ağızlarını oraya götürüyor ve sonra midelerinde kurt çıkıyor. Çünkü ağızlarını yanlış kullanıyorlar. Onunla yemek yemeleri gerekir, seks yapmaları değil.