BIST 10.490
DOLAR 32,43
EURO 35,29
ALTIN 2.424,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Akgün Tepecik Sanat Evi i açtı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Büyükçekmece Halk Akademisi Tepecik Sanat Evini açtı.

Abone ol

Tepecik’li hanımların yoğun ilgi gösterdiği açılışta sanat evinin içinde bulunan oyuncak kütüphanesinde Başkan Akgün bir süre çocuklarla oyun oynadı.

Açılışın ardından Başkan Akgün Tepecik’li hanımların sorunlarını dinledi. Yol, yürüyüş ve oyun parkları gibi eksikliklerinden söz eden hanımlara Başkan Akgün “Çok ciddi bir ekonomik kriz yaşadık, belediyemizde bu krizden etkilendi. Çalışmalarımızın startını verdik ,Tepecikte bulunan Atatürk Parkını yeniden düzenleyip, içerisine hanımların spor yapabilmeleri için spor aletleri ve kafeterya açıp orasını güvenli bir park haline getireceğiz. Tepecik’te bulunan elektrik hatlarını yer altına alıp, yol ve tretuar çalışmalarını hızlandıracağız. Tepecik’in köy havasından kurtarıp modern bir şehir havası kazandıracağız” dedi.

ULUS İLKÖĞRETİME EK BİNA YAPILACAK…

Eğitim konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Akgün; Ulus İlköğretim Okulunda çocukların daha iyi bir eğitim almalarını sağlayabilmek için okulda 15 derslik ek bina ve spor salonu yapacaklarının müjdesini verdi.

ÖLÜM YOLUNU BİZ BİTERECEĞİZ…

Tepecikli hanımların isteği üzerine de, kadınların sorunlarıyla ilgilenen bir dernek kurulması için söz veren Başkan Akgün; Çatalca yolunun da en kısa zamanda tamamlanacağını anlattı. Başkan Akgün; “Çatalca yolunda her hafta bir kazanın olduğu bir gerçektir. Bugüne kadar ihmal edilen bu projeye el attık. Şu anda Karayolları ve Büyükşehir Belediyesinin arasında bir ihtilaf var. Onun çözülmesini bekliyoruz. O konuya da el attık. En kısa zamanda çözüme kavuşturup o yolu ölüm yolu olmaktan çıkartacağız ” şeklinde konuştu.

KAPALI PAZAR YERİ YAPILACAK…

Yolların bakım ve onarımına başlandığını da söyleyen Başkan Akgün, hanımlara kapalı Pazar yeri yapacaklarını söyledi. Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Daha çağdaş bir pazar yeri için çalışmalara başladık. Alış verişlerinizi güneşten ve yağmurdan korunaklı bir ortamda yapabileceksiniz”

TEPECİK’TE İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK


AKP’lilerin her ortamda Tepecik’in imarlarını Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün iptal ettirdiği yönünde çıkan dedikodulara da açıklık getiren Başkan Akgün; “Öyle bir şey yok. Tepecik’in imarlarını kendileri iptal ettirmişlerdi. Onun vebalinide bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Ama imar konusunda da çok büyük bir çalışma yapıyoruz. Bence Tepecik’te yapılması gereken en önemli icraat imar çalışmasıdır. Bizde en kısa zamanda bu sorunu çözeceğiz” dedi.