BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başdanışman'dan Gül'e mesaj: Sana diyet borcumuz yok!

Başdanışman Yalçın Akdoğan, seçim sonrası yeniden kurulan dengeleri yazarken hem 'Erdoğan'ın yanındayım' dedi hem de AK Parti'nin Abdullah Gül'e bir diyet borcunun olmadığını ima etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra gündemin odağına oturan yeni Başbakan ve AK Parti'nin geleceği tartışmasında saflar giderek netleşiyor. Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Yeni Şafak sinde Yasin Doğan mahlasıyla kaleme aldığı yazıda hem partinin geleceğine dair ipuçları verdi hem de Abdullah Gül'e ince mesajlar gönderdi.

ERDOĞAN'IN YANINDAYIM! GÜL'E DİYET BORCUMUZ YOK!

Kendisine dair yapılan spekülasyonlara yanıt veren Akdoğan "Bizimle ilgili 'şuna karşı, buna karşı' gibi tezviratlar son derece yersizdir. Biz 'Yeni Türkiye' idealinin ve Erdoğan'ın yanındayız." dedi. Parti olarak Abdullah Gül'e bir borçları olmadığı imasında bulunan Akdoğan "Erdoğan'a ve bu ideale karşı olan kimse biz ona karşı oluruz. Bu hareketin kimseye bir diyet borcu veya açık hesabı bulunmamaktadır." diye yazdı.

İşte Akdoğan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Erdoğan dokuz seçimi de kazanmış, bir çok kişiye de önemli makamlar kazandırmıştır. Ak Parti içinde yeni dönemi 'makam taksimatı' mantığıyla ele alacak ve partinin bugüne kadarki siyaset felsefesine ve dava anlayışına aykırı hareket edecek kimse olmadığını düşünüyorum. Bir çok değerli isim AK Parti'nin kuruluşundan bu yana önemli katkılarda bulunmuş ve önemli bir misyon icra etmiştir. Bu hareketin gençlerle aşılanması ve yeni hedeflerin yeni kuşaklarca benimsenmesi fikriyatı doğru algılanmalıdır. Kimse kendi kişisel pozisyonunu korumak için dava söylemini perde olarak kullanmamalı, kendisini olmazsa olmaz göstermemelidir.

AK Parti kulislerin değil kural ve kurulların partisidir. Partinin geleceği adına söz söyleme yetkisi yetkili kurullara aittir. Erdoğan'ın iradesi ve ilgili kurulların takdiri tüm kişisel söylemlerin ve hesapların üzerindedir.

Erdoğan partide söyleyecek sözü olan herkesi dinlemekte; MKYK ve milletvekilleri başta olmak üzere kadın ve gençlik kollarının, tüm teşkilat kademelerinin görüşünü almakta, çok geniş bir istişare yürütmektedir.

Bizimle ilgili 'şuna karşı, buna karşı' gibi tezviratlar son derece yersizdir. Biz 'Yeni Türkiye' idealinin ve Erdoğan'ın yanındayız. Erdoğan'a ve bu ideale karşı olan kimse biz ona karşı oluruz. Bu hareketin kimseye bir diyet borcu veya açık hesabı bulunmamaktadır.

AK Parti delegeleri ve kurulları kimi genel başkan seçerse onun arkasında durmak, onu gözden düşürecek küçümsemelerden kaçınmak, Ak Partililerin siyasi sorumluluğudur.

Ortada işaret edilen kişiler değil tanımlanan bir misyon var. Kim bu misyonu kabullenirse bize düşen ortak akıl ve takım çalışmasıyla onun arkasında yer almaktır.

AK Parti'nin bir kişiyi bile dışlama, kaybetme lüksü yoktur. Bu davaya hizmet eden herkes değerlidir ve başımızın üzerinde yere sahiptir.