BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  DÜNYA

Başbakanlık binasını taşa tuttular!

23 yıllık iktidarı 28 günde deviren Tunus'taki eylemler durmak bilmiyor. Yeni hedef ise başbakanlık binası.

Abone ol

Zeynelabidin Bin Ali'nin 23 yıllık iktidarını bırakıp gittiği Tunus'ta göstericiler başkentteki Başbakanlık binasını taşa tuttu.

AFP muhabiri, Kasbah mahallesinde bulunan ve geçiş hükümetinin kullandığı binayı koruyan terörle mücadele birimlerine taş ve şişe fırlatan göstericilere ekiplerin göz yaşartıcı gazla karşılık verdiğini aktardı.

Olayların, terörle mücadele ekiplerinin Başbakan Muhammed Gannuşi hükümetinin memurlarını dışarı çıkarmaya çalışırken meydana geldiği ifade edildi.

Sokağa çıkma yasağına rağmen bazı göstericilerin bina yakınlarında sabahladığı ve olayların eylemcilerin erken saatlerde memurlara doğru koşmaya başlamasıyla kalabalığın harekete geçmesinin ardından patlak verdiği belirtiliyor.

İLKOKULLARDA GREV

Tunus'ta Zeynelabidin Bin Ali'nin 23 yıllık iktidarını bırakıp kaçmasından sonraki süreçte kapatılan okulların bugün ders başı yapması öngörülürken, ilkokul öğretmenlerinin bazı bölgelerde sendikal çağrıya uyarak grev yaptığı bildirildi.

Sendika üyesi Nebil Havaşi, ''Durumun tam bir resmi elimizde mevcut değil, ama Medenine, Tataouine, Mahdia, Kasserine'de greve tam bir uyum var gibi görünüyor'' dedi.

Tunus'ta Bin Ali'nin ardından Muhammed Gannuşi başbakanlığında kurulan ve ülkeyi seçimlere hazırlaması beklenen geçiş hükümeti, bugün okulların açılacağını duyurmuştu, ama ilkokul öğretmenleri sendikası geçiş hükümetinde eski rejimin bakanlarının bulunmasını protesto etmek amacıyla grev çağrısında bulunmuştu.

Başkent Tunus'ta ise sadece bir okulda greve uyulduğu belirtiliyor.