BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

Başbakan’ın evini tel örgüyle çevirdiler

İngiltere’deki Greenpeace üyeleri, ülkede çıkarılmaya çalışılan kaya gazı sondajıyla ilgili yasayı protesto etmek için İngiltere Başbakanı D...

Abone ol

İngiltere’deki Greenpeace üyeleri, ülkede çıkarılmaya çalışılan kaya gazı sondajıyla ilgili yasayı protesto etmek için İngiltere Başbakanı David Cameron’ın evini tel örgüyle çevirdi.
Cameron’un Oxfordshire’daki evini tel örgülerle çeviren protestocular İngiliz halkının evlerinin ve mülkiyetlerinin altında izinleri olmadan kazı yapma ve maden aramaya izin veren yasayı protesto etti. Hazırladıkları büyük afişlere, “Evinizin altında yapılan kazı sırasında vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” yazan göstericiler uzun süre hükümet aleyhine sloganlar attı. Olay sonrası polis bölgeye gelirken göstericilerden tel örgüleri sökmelerini ve Başbakan’ın evini terk etmelerini istedi. Olay sonrası açıklama yapan Greenpeace üyeleri insanların izinleri olmadan evlerinin altında kazı yapılmaması gerektiğini kaydederek farklı enerji yöntemlerine başvurulması gerektiğini belirtti.
İngiltere’de bir süredir tartışılan kaya gazı sondajı yasası ile İngiliz Hükümeti daha ucuz akaryakıt üretimi elde etmeyi hedefliyor. Ülkedeki çevreciler ise kayaçların içerisinde yer alan kaya gazının çıkarılmasının doğaya zarar vereceğini belirtiyor. Yapılan son araştırmalara göre İngiltere’de 1.3 trilyon metreküp kaya gazı olduğu tahmin ediliyor.
(İHA)