BIST 10.105
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,34
HABER /  GÜNCEL

'Başbakan'ın çok yakınına ait 1185 ses kaydı var'

"Başbakan'ın çok yakınına ait 1185 ses kaydı olduğu iddia ediliyor. Bu kadar kişi, 3 yıl dinlenirken polis, medya, devlet neredeydi?"

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

Star ve Yeni Şafak gazeteleri dün, paralel yapının üç yıl boyunca selam terör örgütü soruşturması bahanesiyle aralarında Başbakan'ın yakın çevresi, AK Parti, CHP ve MHP’nin merkez santralleri, işadamları, sanatçılar ve medyanın da bulunduğu 7 bin kişi ve kuruluşu dinlediği iddiasını manşetlerine taşımıştı.

İki gazetenin Türkiye gündemini değiştiren haberi bugün CNN Türk ekranlarından deneyimli gazeteciler Metehan Demir ve Hakan Çelik'in de gündemindeydi. Parametre programında Ebru Baki ile birlikte olan gazeteciler yaşananları yorumladı.

Türkiye'de insanların iki taraftan birini seçmeye zorlandığını, ama bu arada ekonominin bozulduğunu, düşmanlık tohumlarının atıldığını söyleyen Metehan Demir, "İzmir'de tweet atanın evine baskın düzenleyen devlet, polis, medya, 3 yılda bu kadar dinleme olurken neredeydi?" diye sordu. Demir Başbakan'ın bir yakınına ait 1185 ses kaydı olduğu iddiasının da altını çizdi.

İşte Metehan Demir'in canlı yayında anlattıkları:

ERDOĞAN'IN YAKININA AİT 1185 KAYIT VAR

"Başbakan'ın çok yakınına ait 1185 ses kaydı olduğu iddia ediliyor. Bu kadar kişi şu ya da bu yolla dinlenirken, devlet İzmir'de tweet atanı eliyle koymuş gibi buluyor. 3 yıl boyunca gazetecisinden bürokratına herkes dinlenirken bu ülkenin devleti, polisi neredeydi, medya neredeydi.

Ama Ahmet Şık, Nedim Şener bu dinlemeleri dile getirirken sus otur deniyordu onlara. Şimdi bizim bunlara üzülme, paniğe kapılma şansımız kalmadı. Kim yapıyorsa bunların bulunması lazım. Verilen her taviz bizi geriye sürüklüyor.

başbakanliktan-erdoğan-kaseti-açiklamasi.jpg
BAŞBAKANLIK'TAN ERDOĞAN VE BİLAL ERDOĞAN SES KAYDI İDDİASI İÇİN AÇIKLAMA

YA O SAFA GECECEKSİN YA BU SAFA

Ben bugün ne olacağını bile bilmiyorum. Ses kaydı mı çıkar, o mu olur, bu mu olur. Bunlar yapılmıyor. Ya kardeşim bunlar doğru ben bu safa geçiyorum diyeceksin, ya da yalan bu taraftayım diyeceksin. Tarafsız kalmak mümkün değil. Ama ülkenin tamamı kaydedilmiş. Düşmanlık tohumları atıldı, ekonomide istikrarsızlık sinyalleri verildi, yargıya polise güvensizlik verildi mi? Daha ne yapılabilir ki? 

KASETLER DÜN GECE ÇIKTI BU GÜN NASIL YORUM YAPILABİLİR

Posta gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ise, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon görüşmeleri olduğu iddiası ile dün gece yayınlanan tapeleri ise yorumlamanın bir gazeteci olarak ne kadar zor olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Türkiye'de daha önce montaj kasetler üretildi mi? Evet üretildi. Başbakanlık bir açıklama yaptı bunlar asılsızdır montajdır diye. Başbakanlığın açıklamasını aktarıyoruz. bunu yapanlar kimler? Yakın tarihte sahte deliller üretildiğini biz süreç içinde izleyip göreceğiz. İnsanlar istiyor ki hemen bir hüküm ver sen… Bi' dakika. Bu kadar kolay mı bu işler. Akşam bir şey ortaya atılıyor. Sabah herşey netleşsin. Her iddia üzerine hüküme vermek mümkün değil."