BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'ı çıldırtan Rakka görüntüsü: Neler olmuş neler

Binali Yıldırım, Rakka’da sıkışan DEAŞ’lı teröristlerin ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehirden tahliye edilmesi görüntülerine sert tepki gösterdi. Yıldırım, ''Rakka'da yeni bir rezalet ortaya çıktı. YPG ve koalisyon güçleri Rakka'yı DEAŞ'tan temizleyecekler ve bölge insanları yerleşecekti. Ancak gel gör ki neler olmuş neler.'' dedi.

Abone ol

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Binali Yıldırım, 250 DEAŞ'lı ile ailelerinin, ABD-İngiltere öncülüğündeki koalisyon ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki SDG ortak operasyonuyla Rakka'dan tahliye edilmesiyle ilgili sert sözler sarf etti.

''NELER OLMUŞ NELER''

Konuyla alakalı konuşan Yıldırım, ''Bu sabah haberlerde belki fark etmişsinizdir. Rakka'da yeni bir rezalet ortaya çıktı. YPG ve koalisyon güçleri Rakka'yı DEAŞ'tan temizleyecekler ve bölge insanları yerleşecekti. Ancak gel gör ki neler olmuş neler. Rakka'dan DEAŞ'lıları temizlemek yerine silahlarıyla birlikte çıkmaları için destek olmuşlar. 50 TIR, 13 otobüs, 100 tane araçtan oluşan konvoy Rakka'nın kuzeyinden DEAŞ terör örgütü üyeleri çıkarılmış. Biz ne dedik ABD'ye bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle yok etmeye çalışmak bir devletin yapacağı iş değildir. Serbest bırakılan DEAŞ mensupları başta Türkiye olmak üzere dünyanın her tarafında yeni masum insanların katline sebep olacaklar. Teröristten fayda gelmez.'' dedi.

''BELA GELİR SİZİ BULUR''

''Böyle devam ederseniz bela gelir sizi bulur.'' diyen Yıldırım, ''Teröre karşı devletlerin işbirliği önemlidir. Teröristler silahlarıyla gittiler, PYD/PKK gelip yerleşti. Bir terör örgütü çıktı, başka terör örgütü yerleşti. Bu bu stratejik işbirliği. Türkiye bir kez daha haklı çıktı. Avrupa ve dünya DEAŞ teröristleri ne zaman gelecek ve eylem yapacak diye düşünsün.'' ifadelerini kullandı.

Flaş ifşa! ABD-PKK ve IŞİD'in kirli anlaşması! Binlerce IŞİD'liye...Flaş ifşa! ABD-PKK ve IŞİD'in kirli anlaşması! Binlerce IŞİD'liye...Flaş ifşa! ABD-PKK ve IŞİD'in kirli anlaşması! Binlerce IŞİD'liye...Flaş ifşa! ABD-PKK ve IŞİD'in kirli anlaşması! Binlerce IŞİD'liye...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN