BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan Yukarı Karabağ vurgusu

Başbakan recep Tayyip Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan’ın olduğu kadar bizim de sorunumuz" dedi.<br/>Bir görüşme yapan Başbakan...

Abone ol

Başbakan recep Tayyip Erdoğan, "Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan’ın olduğu kadar bizim de sorunumuz" dedi.
Bir görüşme yapan Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, toplantıda Yukarı Karabağ sorununa değinerek, "Yukarı Karabağ sorunu, Azerbaycan’ın olduğu kadar bizim de sorunumuz" ifadesini kullandı. Aliyev de, “Bu konuda Türkiye’ye güvenimiz tam. Türkiye’nin Karabağ sorununda hep yanımızda olacağından eminiz” dedi.

VİZE MUAFİYETİ BAŞLIYOR
İki lider, Türkiye ile Azerbaycan arasında vizelerin kaldırılması konusunda da önemli bir yol kat edildiğini, yakın zamanda ilk olarak akademisyenler ve iş adamlarının bu imkandan faydalanmaya başlayacağını açıkladı.

DİYARBAKIR PORGRAMI
Toplantıda Başbakan Erdoğan, hasta sonu Diyarbakır’da gerçekleştireceği programa da değindi. Erdoğan, "Bu hafta sonu Diyarbakır’da tarihi bir süreci yaşayacağız. Toplu açılışlar gerçekleştireceğiz. 300 aileyi evlendireceğiz. Bunu çok daha farklı gerçekleştirelim çözüm sürecine yönelik bir taçlandırma yapalım dedik. Sayın Barzani’yi de davet ettik. İbrahim Tatlıses gibi Şivan Perver gibi iki dostu da bir araya getirelim dedik. İbrahim Tatlıses de büyük bir felaketten sonra ilk defa sanatını icra edecek orada. Sayın Barzani ile orada siyasi görüşmelerimiz de olacak" diye konuştu.
(İHA)