BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

14 Yaşındaki kız öğrenci kaçırıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 17 yaşındaki bir gencin evlenmek istediği 14 yaşındaki kız öğrenciyi eğitim gördüğü okulunun önünden kaçırdığı...

Abone ol

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 17 yaşındaki bir gencin evlenmek istediği 14 yaşındaki kız öğrenciyi eğitim gördüğü okulunun önünden kaçırdığı iddia edildi.
Olay, önceki gün ilçe merkezi Yenimahalle Merkez İlköğretim Okulu ününde meydana geldi. İddiaya göre, henüz ilköğretim 7. sınıfta okuyan kızının, kendisine teslim edilmesi ve okuluna devam etmesi için çaba harcayan baba Kadri Durman, aracıların kızını teslim etmemesi üzerine, Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 11 nüfuslu ailenin reisi baba Kadri Durman, Merkez İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyan 14 yaşındaki kızı Meral’in 11 Kasım 2013 günü okula gittiği esnada, okul önünde 17 yaşındaki S.Ç. tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. Kızının evlenecek yaşta olmadığını ifade eden baba Durman, yetkililerden yardım istedi. Şu ana kadar yaptığı bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını anlatan baba Durman, “Yazık, bu kız daha çocuktur. Evlenecek yaşta değildir. Yetkililere sesleniyorum, mağdur durumdayım, bir an evvel kızımı bana getirsinler. Daha fazla acı çekmek istemiyorum ve kızımı kandırarak kaçıran M.Ç. adlı şahsın çocuğu, S.Ç. hakkında davacıyım" dedi.

"BİZ CAHİL KALDIK, KIZIM CAHİL KALMASIN"
Kızının kaçırılmasından sonra gözyaşlarına hakim olamayan anne Yüksel Durman ise kızının mutlaka eğitimine devam etmesi gerektiğini söyledi. Anne Yüksel Durman, "Kızım daha çok küçük ve evlenecek durumda değil. Kaçırıldığı andan beri, sürekli ağlamaktayım, gözyaşlarıma hakim olamıyorum, anne yüreği her şeyin üzerindedir, yetkililere sesleniyorum, kızımın bir an evvel kaçıran şahıstan alınarak, bize teslim edilmesini istiyorum. Biz cahil kaldık, kızım cahil kalmasın ve eğitimine kaldığı yerden devam etsin. Benim yüreğim yandı, başka anaların yüreği yanmasın, bu benim tek arzumdur" diye konuştu.
(İHA)