BIST 10.052
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.397,71
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan son dakika Süleyman Şah açıklaması

Süleyman Şah operasyonu için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika açıklama geldi. Başbakan muhalefetin Şah Fırat operasyon yorumlarını 'kara leke' olarak yorumladı.

Abone ol

Süleyman Şah operasyonuna ilişkin muhalefetin 'şah-mat' yorumlarına Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan son dakika açıklamayla yanıt geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Şah Fırat Operasyonu hakkındaki yorumlar için "Muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar onlar açısından tarihe kara leke olarak geçecek niteliktedir" dedi.

Ak Parti Teşkilatları Eğitim Toplantısı'ndan konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah operasyonunda hayatını kaybeden askere taziyelerini ifade etti. Davutoğlu operasyon için şunları söyledi:

-"(Şah Fırat Operasyonu) Bizim için cumartesiyi pazara bağlayan gece, bir onur gecesiydi. Ama pazar günü muhalefetin bu konuda yaptığı yorumlar, onlar açısından tarihe bir kara leke olarak geçecek niteliktedir. Bu türbeye sahip çıkmak, bu emanetlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur
".

OPERASYORDAN AYRINTI VERDİ

İkinci Abdülhamit'in türbe yaptırmasının ardından oranın sembol bir mekan haline geldiğini anlatan Davutoğlu, ülke sınırlarının yeniden çizildiği dönemde bu toprakların Türkiye'nin toprakları olduğunun teyid edildiğini belirtti. İki kez nakil edilen toprağın muhteviyatının değiştiğini, ama Türkiye'nin Suriye içinde toprak hakkının devam ettiğini belirten Davutoğlu, "Uluslararası hukukumuzu korumak üzere iki ayaklı bir operasyon yaptık. Mehmetçik Mürşitpınar'dan Süleyman Şah'a yürürken, ikinci bir kol Suriye'ye Eşme'den girdi ve Suriye tarafında bu topraktan daha  büyük bir toprağı kontrol altına alarak bayrağımızı o topraklara dikti. Uluslararası hukuku korumak ve vatan topraklarının tescili anlamında daha önce zaten taşınmış olan bu vatan toprağını Suriye'nin Eşme köyü civarında bir noktaya intikal ettirdik ve iki ayrı noktada Türk bayrağımız dalgalanmaya başlamıştır" dedi.

Gece saat 11'den itibaren ilgili tüm komutanlarla karargahta operasyonu takip ettiğini belirten Davutoğlu, sabah 04.45 itibariyle görevini tamamlayan askerlerin operasyonu başarıyla tamamladığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN KUDRETİ

12 yıllık Ak Parti iktidarının tüm tarihi mirası korumaya devam ettiğini belirten Davutoğlu, "Kimse Türkiye'nin bu konudaki kudretinden şüphe etmemelidir. Orhun anıtlarını tamir eden Ak Parti ikdidarıdır. Sultan Murat Hüdavendigar türbesini tamir eden Ak Parti iktidarıdır. Bunlar sembolik mekanlardır" diye konuştu.

"Nerede mirasımızı temsil eden tek bir taş parçası olsa dahi onlara  sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur" diyen Davutoğlu, Osmanlıcaya yabancı dil muamelesi yapan CHP'nin Osmanlı ecdadına sahip çıkmaya kalktığını belirterek , "O mirasa sahip çıkmak senin haddin değil Kılıçdaroğlu" diye seslendi.

Şah Fırat operasyonunun Türkiye'nin kendi inisiyatifiyle başladığını belirten Davutoğlu, "Hiçbir yerden izin almayız, hiçbir yerden yardım ve destek beklemeyiz" dedi.