BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Şah şehidi baba olacaktı!

Şah Fırat operasyonunda tank kapağının başına düşmesi sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı, baba olmak için gün sayıyordu...

Abone ol

Şah Fırat Operasyonu sırasında türbede görev yapan Özel Kuvvetler mensubu 38 Bordo Bereli Türkiye’ye geldi.

Operasyon sırasında herhangi bir çatışma yaşanmadı ancak operasyon başlamadan önce Genelkurmay TSK foto-film merkezinde görevli muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı, tank kapağının başına düşmesi sonucu şehit oldu.

Şehit Başçavuş Avcı'nın, Trabzon’un Maçka ilçesindeki babaevinde yas var. Avcı'nın, ilçeye bağlı Gürgenağaç mahallesinde yaşayan ailesi, taziyeleri kabul ediyor.

28010129.jpg

Şehidin babası Mustafa Avcı, “Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak. Çocuğunun mürüvvetini göremeyecek, ne diyeyim. Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. Engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

GEREKİRSE BİZ DE GİDERİZ

Anne Fatma Avcı ise oğlunun fotoğrafını öperek, “Bana oğlumu getirin” diye gözyaşı döktü. Şehit Avcı’nın kuzeni Temel Avcı, “Gerekirse biz de gideriz” diye konuştu. Şehit Avcı’nın cenazesi düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Trabzon’un Maçka ilçesine getirildi.
Şehidin eşi Şöhret Avcı, acı haberi Ankara’daki evinde aldı. Erkek çocuk dünyaya getirmesi beklenen acılı eş, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Trabzon’a gitti.