BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan Mısır yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır darbe yönetiminin Türkiye Büyükelçisi’ni ülkesinden çıkarması ile ilgili olarak “Darbeci, bizim büyükel...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır darbe yönetiminin Türkiye Büyükelçisi’ni ülkesinden çıkarması ile ilgili olarak “Darbeci, bizim büyükelçimizi Mısır’dan dışarı çıkartıyor. Biz de onun maslahatgüzarına ‘güle güle’ dedik onu dışarı çıkardık. Devletler arasında duygular konuşursa kaybeden duygusuyla hareket eden olur” dedi.
Başbakan Erdoğan, 2 günlük Trabzon programını Araklı ilçesinde katıldığı toplu açılış töreni ile tamamladı. Vakfıkebir ilçesindeki toplu açılış töreni sonrasında Araklı ilçesine geçen Başbakan Erdoğan,burada da toplu açılış programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Araklı’da farklı kalemlerde 22 trilyonluk yatırımların açılışını yaptıklarını hatırlatarak hayırlı olması temennisinde bulundu. Trabzon’da son gelişinde 593 trilyon liralık açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, hepsinin hayırlı olmasını diledi.

"MEDYA ARTIK İKTİDARA YÖN VEREMEZ"
Türkiye’nin hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirten Erdoğan “Bunun sebebi sizsiniz. Siz bize dua ettiniz, bize ‘yürüyün’ dediniz yürüdük. Sizden aldığınız destekle bu yola çıktık. Sizin bize verdiğiniz emaneti hamdolsun, layık olmaya çalıştık ve bugünlere böyle geldik. Üzerimizdeki emaneti sizin verdiğinizi hiç unutmadık. Biz kendimizi milletin aynasında sigaya çeken bir iktidar olduk. Bizim aynamız sırlı camlarla oluşan aynalar değildir. Bizim aynamız milletin aynasıdır. Biz millete bakar, orada kendimizi muhasebeye çekeriz. Diğerleri sırlı aynalara bakar ve orada kendilerini aldatırlar. Türkiye’de siyasete medya odakları, lobiler, çeteler artık istikamet çizemez. Medya artık iktidara yön veremez. Medya ile hükümetlerin kurulduğu yıkıldığı dönem artık geride kalmıştır. Vesayetler dönemi geride kalmıştır” dedi.

"BİZ DE ’GÜLE GÜLE’ DEDİK"
Mısır darbe yönetiminin Türkiye’nin Büyükelçisi’ni ülkesinden çıkarması ile ilgili olarak konuşan Erdoğan “Darbeci, bizim büyükelçimizi Mısır’dan dışarı çıkartıyor. Biz de onun maslahatgüzarına ‘güle güle’ dedik onu dışarı çıkardık. Devletler arasında duygular konuşursa kaybeden duygusuyla hareket eden olur. Biz duygumuzla hareket etmiyoruz. Biz milli iradeye saygılıyız. Ordunun yeri belli. Milli iradeye dayatma yapamazsın. 3 bin 500 Mısırlı kardeşimizin katili olarak anılmak mı iyidir yoksa mazlumun yanında olmak mı iyidir ? Biz mazlumun yanındayız, biz Mısır halkının yanındayız. Biz onlarla beraber yürüyeceğiz. Darbecilere hiçbir zaman saygı duymadık, bundan sonra da saygı duymayacağız. Bu ülkemizde de böyle dünyada da böyle. Millet kimi isterse onu göreve getirir ne zaman isterse de o zaman görevden alır. Sen yüzde 52 ile gelen cumhurbaşkanına tahammül edemiyorsan biz de sana tahammül edemeyiz. Bunu destekleyenlere de muhabbetimiz azalır. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” ifadelerini kullandı.
Başörtüsü sorunun artık çözüldüğünü ifade eden Erdoğan, geçmişte kızını başörtüsü nedeniyle Araklı’ya gönderdiğini, burada okuttuğunu, bunu kimseye duyurmadığını ve ilk defa açıkladığını söyledi.