BIST 10.108
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.406,80
HABER /  DÜNYA

Öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen unutulmadı

İzmir’de, görevi başında öğrencisi tarafından bıçakla öldürülen öğretmen Sevilay Rabia Durukan, eşi, kızı, yakınları ve Türk Eğitim Sen üyel...

Abone ol

İzmir’de, görevi başında öğrencisi tarafından bıçakla öldürülen öğretmen Sevilay Rabia Durukan, eşi, kızı, yakınları ve Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından kabri başında anıldı. Girişimler sonrası sivil şehit sayılan Sevilay Öğretmenin eğitim şehidi olduğu belirtilerek adının okula verilmesi talep edildi.
İzmir’in Karabağlar ilçesinde geçen yıl eylül ayında Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda görevli Fen ve Teknoloji Öğretmeni Rabia Sevilay Durukan (40) derse geç kalan öğrencisi H.K. (15) tarafından bıçaklanmış ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 24 Kasım Öğretmenler Günü unutulmayan Sevilay Öğretmen Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda kabri başında anıldı, dualar edildi kabri çiçeklerle donatıldı.Sevilay Öğretmenin eşi Hüseyin Durukan’ın gözyaşlarına hakim olamadığı görülürken kızı İlkgül Durukan ise annesinin mezar taşlarını titizlikle elindeki peçeteyle sildi. Ayrıca Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen aşure etkinlikleri nedeniyle kabirde iki aşure tabağının bulunduğu dikkat çekti.
Sendika üyeleri kabir başında Sevilay Öğretmenin Öğretmenler Günü’nü; “Kalbinin bir köşesini evinde bırakıp başkalarının çocuklarını büyük bir emekle, özveriyle ama en çok da sevgiyle eğiten, sabah okula giderken arkasından çığlıklar atan bebeğinin yüreğinde açtığı derin yaraya, okuldaki çocuklarının sevgisini merhem yapmaya çalışırken şehadet şerbetini içen Sevilay Öğretmenim, senin de Öğretmenler Günün kutlu olsun” denildi.

“İSMİ YAŞATILSIN”
Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısay’ın da Sevilay Öğretmenin bir eğitim şehidi olduğunu ve adının yaşatılması gerektiğini belirterek bulundukları talepleri dile getirdi. Sarısayın; “Yetkililer, Karabağlar’da şehit olduğu ilçede bir okula Sevilay’ın isminin verilmesini talep ediyoruz. Sendika olarak biz Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle ilgili konu hakkında dilekçemizi verdik. Kısa zamanda eğitim şehidimizin isminin yaşatılmasını istiyoruz” dedi.