BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan ilk Sarıgül” yorumu

Başbakan Erdoğan, Mustafa Sarıgül’le ilgili CHP’yi eleştirerek, “Bir yandan yolsuzluktan ihraç edeceksin, ardından can simidi gibi ona sarıl...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Mustafa Sarıgül’le ilgili CHP’yi eleştirerek, “Bir yandan yolsuzluktan ihraç edeceksin, ardından can simidi gibi ona sarılacaksın” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, dün son yolculuğuna uğurlanan usta gazeteci Savaş Ay için Allah’tan rahmet diledi. Yeni anayasa konusuna değinen Erdoğan, “Hükümet olarak Anayasa, yasa ne derse, millet ne derse biz onu yaparız” ifadesini kullandı. Erdoğan, CHP’ye geçen Mustafa Sarıgül’le ilgili de ilk kez konuştu. Başbakan, “Bir yandan yolsuzluktan ihraç edeceksin, ardından can simidi gibi ona sarılacaksın. Bu anamuhalefetin genlerinde var” dedi.
Yaşam tarzına müdahale iddialarına sert çıkan Başbakan, “Dikkat edin; attığımız her adımda, ağzımızdan çıkan her cümlede, bir koro ‘yaşam tarzımıza müdahale ediliyor’ diyerek kampanya başlatıyor. Senin 200 yıldır sahip olduğun haklara, bu milletin tamamı kavuşuyorsa bu normalleşmedir“ diye konuştu.

ARINÇ’LA TERS DÜŞMESİ
Erdoğan, isim vermeden Bülent Arınç’la arasında yaşananlara da değinerek, “Elbette bu kadro içinde olaylara farklı yaklaşımlar olabilir. Dava arkadaşlığının gereği olarak meseleyi aramızda konuşuruz. Bazı çevreler, AK Parti sandıkta kaybetsin diye değil, AK Parti’nin içinde nifak oluşsun, AK Parti çatırdasın, bölünsün diye dua ediyor. Biz çıkar işbirliği yapmış bir kadro değiliz, biz dava ortaklığı, kader birliği yapmış bir kadroyuz. Bu hareket içindeki, bu dava ve bu parti içindeki hiçbir kardeşim, inanıyorum ki, pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir” ifadelerini kaydetti.
(İHA)