BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan Abdullah Gül açıklaması! Herkes boyunun ölçüsünü alacak

Başbakan Binali Yıldırım cuma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım büyük tepkilere neden olan KHK eleştirisi sonrası Abdullah Gül'ün aday olacağı iddialarıyla ilgili bir soruya ''2019'da seçim olacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak'' yanıtını verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım cuma çıkışı gazetecilerin gündeme dair sorularını yantıladı. Başbakan, kabine revizyonu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması ve Abdullah Gül'ün 2019'da aday olacağı iddiasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül'ün aday olacağı iddialarını değerlendiren Başbakan çok sert tepki gösterdi. Yıldırım ''2019'da seçim olacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak. Biz her zaman onu dinleriz. Ama bu konuşmaların polemik konusu olmasını tasvip etmiyoruz'' dedi. İşte Başbakan'ın o açıklamaları...

ABDULLAH GÜL'E: HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR: 2019'da seçim olacak. Herkes boyunun ölçüsünü alacak. Davanın bir ferdi olarak kardeşimiz olarak görüş ve fikirlerini partimizin başarısı için bizlerle paylaşmasıdır. Bundan da memnuniyet duyarız. Biz her zaman onu dinleriz. Ama bu konuşmaların polemik konusu olmasını tasvip etmiyoruz. 

KABİNE REVİZYONU

Basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği ile ilgili Fransa ziyareti öncesi yaptığı açıklamayı sorması üzerine Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim. Olmayan şeyin nesini öngöreyim" şeklinde yanıt verdi.

MURAT HAZİNEDAR'IN GÖREVDEN ALINMASI

Başbakan Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasıyla ilgili, "Bu bir hukuki süreçtir. Tabii ki kamu adına hizmet edenler, bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak durumundalar. Yanlış yapanlar varsa onların da hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet normaldir. Herkes milletin denetimindedir. " dedi.