BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım programda yaptığı bir yorumda OHAL'in uzatılmayacağını düşündüğünü belirtti.

Abone ol

TRT Haber'in konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in bitiş tarihini açıkladı. Yıldırım, "Temmuz'un 17'si veya 18'i bitmiş oluyor, tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum" dedi. Suruç'ta AK Partililere yönelik yapılan saldırı için de görüşlerini açıklayan Yıldırım, ''Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları var'' ifadesini kullandı.
 
Başbakan Binali Yıldırım, “Başbakan Binali Yıldırım Özel Yayını”nda Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

PKK SEMPATİZANI TESPİTİ

''Suruç saldırısıyla ilgili gelen ilk işaretler arkasında bölücü örgütün olduğu yönünde. Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları var, tespitleri var.''

OHAL UZATILACAK MI?

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in seçim sonrası kaldırılmasıyla ilgili tarih verdi. Yıldırım, 'Temmuz'un 17'si veya 18'i bitmiş oluyor, tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum' ifadesini kullandı.

CHP HDP İŞBİRLİĞİ

Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek ne oluyor. Ciddiyetsizlik diz boyu gidiyor. CHP ile HDP arasında işbirliği var. Öyle bir şey olmasa teröre ve terör destekçilerine karşı aslanlar gibi çıkıp bağıran çağıran kaç tane parti var, Milli İttifak dışında var mı? Bu konunun vazgeçilmez bir beka meselesi olduğunu biliyoruz. Türkiye üzerinde emperyal bir oyun var, güney sınırımızda. Bu plan terör devleti kurarak Türkiye'yi terbiye etme planıdır, pasifize etme planıdır. 

ADİL ÖKSÜZ'ÜN İADESİ

Adil Öksüz 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin önemli isimlerinden biri. Ne yazık ki o kargaşada FETÖ elemanları sayesinde yurt dışına kaçışı sağlandı. Zaman kaybetmeden kendisinin iade edilmesiyle ilgili Alman hükümetine resmi müraacatta bulunduk, henüz cevap gelmedi, bu olabilir anlamına geliyor. Bu konuda Alman makamlarıyla Adalet Bakanlığımızın teması devam ediyor, bu işin peşindeyiz. ABD'de Adil Öksüz'ün yakınları ABD Bayrağı öpüyorlarmış, bunları ABD bayrağı da hiçbir şey de kurtaramaz. Eninde sonunda hesap verecekler, dünya onlara dar gelecek. FBI'ın yaptığı soruşturma FETÖ terör örgütünün ABD'de yaptığı kara para aklama işlemleriyle ilgili, Türkiye'den hayır için nasıl oraya hortumlandığı tespit edildi. Biz bunların sorulşturulmasını, teröre para aktarıldığını bildirdik, onlardan dolayı bu soruşturma yapılıyor. 

FETÖ'nün Türkiye'de AK Parti'yi desteklemediği kesin, onların kıblesi yok.