BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.434,56
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan her satırı çok önemli açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldi. Yıldırım bozkurt işaretinden referanduma, akademisyenlerin ihracından idam cezasına kadar bir çok konuda çok önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazete, televizyon, haber sitesi ve ajansların genel yayın yönetmenleriyle üç saat kadar süren bir basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, kamuoyunun merak ettiği iç ve dış konularda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan'ın açıklamalarında öne çıkan bölüm referandum oldu. Referandum anketlerine itibar etmediğini belirten Binali Yıldırım, "16 Nisan'da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız'' dedi.

EVET YA DA HAYIR ÇIKARSA ÜLKE BÖLÜNMEZ

Referandumda 'hayır' ya da 'evet' çıkmasının yaratacağı sonuçları soran gazetecilere Binali Yıldırım, ''Çıksa da çıkmasa da ülke bölünmez. Hiç bir şey olmaz. En büyük tehlike 15 Temmuz idi. Evet de çıkabilir, hayır da çıkabilir. Hayır çıkarsa, işimize gücümüze bakacağız'' yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEKLİF ETTİM
"Vatandaş ne oy verirse başımız gözümüz üzerine. Bizim için anlamlı olan odur" diyen Başbakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti;
-Biz bu sistemi savunduk. CHP parlementer sistemi güçlendirelim dedi. ikisi de olabilirdi. Kılıçdaroğlu'na ikisini de halka götürelim dedim, yanaşmadı. Bir kampanya aklı var herhalde. Doğrusu da bu. Ama İzmir Marşı'nı kampanyada kullanmaları yanlış, herkesin sevdiği bir şarkı, içinde Atatürk var.

MHP'YLE ORTAK KAMPANYA

Başbakan'a MHP ile ortak referandum çalışması yapıp yapmayacakları da soruldu. Başbakan soruya şu yanıtı verdi; "Programları AK Parti olarak biz ayrı yapacağız, onlar ayrı yapacaklar. Belki süreç içerisinde, hangi formatta olacağını şu anda söyleyemem ama bir iki programda beraber olabiliriz. Bu da yine karşılıklı mutabakat çerçevesinde olacak ama prensipte kampanyayı her iki parti de ayrı sürdürecek."

Suriye konusuna da değinen Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonu için ''PYD/YPG ile bu iş olmaz. ABD bu işleri Türkiye ile yapmalı, olması gereken bu'' dedi.

Kıbrıs görüşmelerine ilişkin Rum kesimine sert çıkan Binali Yıldırım şunları söyledi : "Kıbrıs Rum kesimi bu kadar zaman uzlaşma yanlısı görünüp sonunda Enosis dedi. O zaman neden oyaladın? Bu çocuk oyuncağı değil"

FETÖ ELEBAŞININ İADESİ 

FETÖ eleşabının iadesiyle ilgili soruya da Yıldırım, "Yeni yönetimin farklı bir yaklaşımları olacağı görünüyor. ABD karşıtlığının azalması için bu tarz adımları atmaları gerekiyor" diye yanıt verirken, FETÖ'den ihraçlarla ilgili ise OHAL komisyonuna 100 bine yakın başvuru var. OHAL komisyonu mağduriyetleri ortadan kaldıracak" karşılığını verdi.

Yıldırım'dan Bahçeli'nin idam teklifine flaş yanıt

Başbakan Yıldırım'dan flaş bozkurt açıklaması