BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan flaş Kuzey Irak açıklaması

Başbakan Yıldırım, Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ne karşı ilk somut adımların atıldığını söyledi. Buna göre, KDP'nin Ankara temsilcisinin Kuzey Irak'tan dönmemesi istendi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Çorum'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuzey Irak'taki gelişmelere değinen Yıldırım, Kürt yönetimine yönelik yaptırımlar konusunda ilk somut adımların atıldığını söyledi.

''REFERANDUMDA ISRAR EDEN YÖNETİM SORUMLUDUR''

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Sayın Cihangiri ile görüşmemizde Kuzey Irak'taki referandum sonucu ortaya çıkan sonucu iki ülke olarak neler yapabiliriz onu görüştük. İran'ın da bizimle aynı görüşü paylaştığını görüşmüş olduk. Sınır değişiklikleri ve burada oluşturulmaya çalışılacak yapay devletçikler bölge huzurunu tehdit eden gelişmeler. Türkiye ile İran bu konuda yakın işbirliği ile çalışmalarını sürdürecek. Bu kararı inatla alan bu referandumda ısrar eden yönetim sorumludur. Doğan sonucun sorumluluğu da onlara ait olacaktır. 

''GELMEMESİ YÖNĞÜNDE UYARI YAPILDI''

Somut adımlar gayet tabi atılcak. Atılmaya başlandı. Şu anda KDP'nin yani Erbil'in Türkiye'deki ofisindeki görevli kişi Kuzey Irak'ta... Tekrar gelmemesi yönünde Dışişleri uyarı yaptı. Irak Meclisinin aldığı karar çerçevesinde hudut kapılarının Irak merkezi hükümetince devralınması ile beraber Türkiye, Irak'a yönelik ticari, ekonomik, diplomatik ilişkilerini merkezi hükümetle birlikte yürütecek, bunun kararını aldık."