BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  GÜNCEL

Kimdir bu Mevlüt Uysal aslen nereli eşi Hatice Uysal ile...

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı olacak denilen Mevlüt Uysal kimdir? Mevlüt Uysal ve eşi Hatice Uysal ile çocukları hakkında bilinmeyenleri derledik. İşte Mevlüt Uysal eşi ve çocukları;

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine Mevlüt Uysal'ın geleceği söyleniyor. Peki kimdir Mevlüt Uysal, İBB başkanı nasıl belirleniyor? Sizler için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve eşi Hatice Uysal hakkında merak edilenleri derledik.

Önce Mevlüt Uysal'ın memleketi hakkında bilgi verelim. Başakşehir Belediyesinin resmi sitesinde Mevlüt Uysali ile ilgili biyofrafide doğum yerin Antalya olarak görünüyor. 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Mevlüt Uysal'ın eşi kimdir?
Mevlüt Uysal'ın eşinin ismi Hatice Uysal. Mevlüt Uysal ile karısının 4 çocukları bulunuyor. Mevlüt Uysal'ın eşi Hatice Uysal (beyaz kıyafetli) Başakşehir'de aktif olarak çalışıyor.

Asıl mesleği avukatlık : Mevlüt Uysal İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra serbest avukatlık yaptı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Mevlüt Uysal 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. Mevlüt Uysal 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111'inin 39 bin 72'sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Mevlüt Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.