BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti İBB Başkan adayı açıklandı işte o isim

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. AK Parti'nin adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

Abone ol

AK Parti Kadir Topbaş'ın istifasının ardından İBB meclisinde saat 15'te yapılacak olan seçimler öncesinde adayını açıkladı. AK Parti'nin adayı daha önce de en güçlü isim olarak adı kulislere yansıyan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Uysal, bugünkü seçimde, daha önce ismi açıklanan CHP'nin belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile yarışacak.

İstanbullularla birlikte tüm Türkiye’nin gözü kulağı, bugün İstanbul’u yerel seçimlere taşıyacak yeni başkanı seçecek İBB Meclisi’nde olacak. AK Parti saat 14'te toplandı. İBB Başkan Adayının Mevlüt Uysal olduğunu açıkladı. Oylama ise saat 15.00’te başlayacak. İstanbul’un yeni başkanını seçecek İBB Meclisi’nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179’u AK Partili127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız.

İBB başkanı için ne kadar oy gerekiyor?
Mecliste yapılacak oylamada ilk turda başkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. Ancak çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti’nin üye sayısı bu rakama ulaşmıyor. Eğer CHP veya AK Parti’den biri ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse, yeni başkan salt çoğunluk oyun aranacağı (156 oy) üçüncü turda belirlenecek. Seçimde CHP’nin 29 oy hedefi de var. Zayıf bir ihtimal olsa da AK Parti'deki oyların peşinde olan CHP, bu sayede kendi adayının seçilmesini amaçlıyor.

CHP İBB başkan adayı kim?: Başkanlık yarışında CHP adayını erken açıklamış, aday isim Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi kesinleşmişti.

Kimdir bu Mevlüt Uysal aslen nereli eşi Hatice Uysal ile...