BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

BM Genel sekreteri Guterres ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yıldırım, Suriye'de savaşın bitmesi konusunda uluslararası camiaya tepki göstererek "Kimse yük paylaşımında cimrilik yapmasın" dedi.

Suriye ve Kıbrıs konularının damga vurduğu toplantıda Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye bugün 3 milyon civarında Suriyeli, Iraklı  mülteciye ev sahipliği yapmaktadır ve bunu yaparken de doğrusu başka ülkelerden  kayda değer bir destek almadan bunu başarmış durumdadır. Bunu da bütün dünya  görmektedir, bilmektedir. Biz istiyoruz ki, bu bölgedeki sorunların  sonlandırılmasında herkes üzerine düşen görevi yapsın, yük paylaşımında cimrilik  göstermesin.


Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

(BM Genel Sekreteri Guterres'le görüşme)  İstanbul'un, temsil edilen Birleşmiş Milletler kuruluşlarının tek çatı altında  toplanıp bir merkeze dönüştürülmesi konusunu da Türkiye olarak önemsiyoruz ve bu  konuda düşüncelerimizi Sayın Genel Sekreterle paylaşma fırsatı bulduk. Ayrıca  Suriye ve Irak'taki yaşanan gelişmeleri, DEAŞ'la mücadele konusunu, PKK, YPG ve  PYD gibi terör örgütlerinin bölgedeki faaliyetlerini, ülkemizin bu konudaki  hassasiyetlerini Sayın Genel Sekreterle paylaşma fırsatı bulduk ve bölgede kalıcı  istikrarın sağlanması için yapılması gereken işler, atılması gereken adımlar  konusunda da görüşlerimizi ifade etme fırsatı bulduk.