BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım, eski bakanları topladı iki isim yine katılmadı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti kuruluşundan bu yana kurulan hükümetlerde görev alan bakanlarla buluştu. Bakan Yıldırım'ın davetine iki önemli ismin katılmaması dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde bakanlık görevinde bulunmuş isimler ile kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın parti genel merkezinde düzenlediği toplantıya, eski TBMM başkanlarından Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin, eski başbakan yardımcılarından Beşir Atalay ve Yalçın Akdoğan, eski bakanlar Abdülkadir Aksu, Muammer Güler, Efkan Ala, Sadullah Ergin, Vecdi Gönül, Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Nimet Baş, Zafer Çağlayan, Mustafa Elitaş, Kürşat Tüzmen, Nihat Ergün, Ali Coşkun, Fatma Şahin, Selma Aliye Kavaf, Ayşenur İslam, Volkan Bozkır, Suat Kılıç, Atilla Koç, Erdoğan Bayraktar, Fatma Güldemet Sarı, İdris Güllüce, İmdat Sütlüoğlu, Mustafa Demir, Osman Pepe ve Faruk Nafiz Özak katıldı.

Toplantıda, AK Parti hükümetleri döneminde görev almış bakanlarla halk oylaması çalışmaları masaya yatırıldı.

GÜL İLE DAVUTOĞLU YİNE YOK

Öte yandan toplantıya davet edilmesine rağmen Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu katılmadı. Gül ve Davutoğlu, Ak Parti'nin referandum startını verdiği Arena'da düzenlenen toplantıya da katılmamıştı. Ak Parti'nin referandum kampanyası toplantısına katılmayan Gül ve Davutoğlu gerekçe olarak yurtdışında olduklarını belirtmişlerdi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, çok faydalı geçtiğini belirttiği toplantıda eski çalışma arkadaşlarıyla halk oylaması konusunda bilgi alışverişi yaptıklarını söyledi.