BIST 10.913
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.512,60
HABER /  GÜNCEL

Başbakan yalanladı bakan var dedi

Önce CHP'li Gürsel Tekin, arkasından Belediye Başkanı Topbaş tarafından açıklanıp Başbakan tarafından yalanlanan 3. köprü güzergahına bir açıklama da bakandan geldi..

Abone ol

CHP'li Gürsel Tekin açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş doğruladı... Başbakan Erdoğan yalanladı...

Yılan hikayesine dönen 3. köprü güzergahıyla ilgili açıklamalara bir de bakan eklendi..

Başbakanının aksine güzergahın belirlendiğini söyleyen bakan, orman katliamına karşı önerisiyle de gündeme geldi. Belli olunca Ulaştırma bakanı, büyükşehir belediye başkanı ile açıklayacağız'' demişti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'a inşa edilecek olan 3. köprünün güzergâhında orman alanı tahribatını minimuma indirecek tedbirlerin bulunduğunu söyledi.

TÜNEL YAPILMASINI ÖNERDİM

Ulaştırma Bakanlığı ile bir araya gelip çevreyi korumaya yönelik projelere imza atacaklarını ifade eden Eroğlu, doğanın tahrip edilmemesi için Ulaştırma Bakanlığı'na bazı yerlere tüneller yapılmasını önerdiğini açıkladı.

Köprü güzergâhının belirlendiğini ifade eden Eroğlu, "Herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbirler alındı. Yol inşaatında orman tahribatını minimuma indirecek tedbirler var. Şu anda aceleye gerek yok." dedi.

SU HAVZALARI KORUNACAK

Yol güzergâhlarındaki su havzalarının korunacağını kaydeden Eroğlu, "Devletin bir projesi varsa tahribatı minimuma indirilecek tedbirler alınacaktır. Ben Ulaştırma Bakanı'na doğanın tahrip edilmemesi için bazı yerlerin tüneller vasıtasıyla geçilmesini önerdim. Ulaştırma Bakanlığı buna sıcak baktı. Ulaştırma Bakanlığı ile bir araya geldiğimizde bunu detaylı konuşacağız." diye konuştu.
Dünyada ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'nin birinci olduğunu anlatan Eroğlu, Türkiye'de 2 milyon 300 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını ve ağaçlandırılan alanın neredeyse Belçika'nın yüzölçümü kadar olduğunu belirtti.